Hermione, akit a Griffendél ház legszorgalmasabb tanulójaként ismerhettünk meg, már az óra kezdete előtt 10 perccel élénken ecseteli a Discord chat ablakában, hogy miképp gazdálkodik PontBankjában és lekötött betéteinek várható kamatát is kiszámította. Ron, miközben a csokibéka papírját bontogatja, elképedve mered a képernyőre.

-        Hogy micsoda? PontBank? Lekötött betétek? Kamat?

Hiába pislog segélykérően a csokibékára, jobb lesz, ha inkább gyorsan megeszi, mielőtt McGalagony tanárnő szúrós szempillantásai emlékeztetnék, hogy az óra kezdetét veszi.

Harry örömmel nézegeti a magyar bankjegyeket és lelkesen felkiált, mikor a jobb felső sarokban található „H” betűt felfedezi.

-        De hisz ez a nevem kezdőbetűje! H, mint Harry!

-        Harry Potter leszállópálya is lehetne. – kuncog Ron, miközben titkon épp fogadásait teszi a következő kviddics mérkőzésre.

-        Wingardium Leviosa! – szól bosszúsan McGalagony tanárnő a túloldalon és a vajsörös korsó máris Ron fejét koppintja.

 

Bizony az én fejemen is puffan valami és riadtan nyitom fel álmos szemeim. A fejem felett lévő polcról leszánkázó papírhalom emlékeztet arra, hogy bizony akad még feladat a mai napra. Sóhajtva nyúlok hát az íróasztal fiókjába és néhány szem Bogoly Berti féle Mindenízű Drazsét elrágcsálva, nekivetem magam a munkának.

 

Bár egyelőre Roxfortból még hírt nem kaptunk, de újabb intézményekkel gazdagodtunk:

-        Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium

-        Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

-        Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

-        Kiss Bálint Református Általános Iskola

-        Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola

-        Bagodi Fekete István Általános Iskola

-        Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola

-        Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola

-        Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

"Apa kezdődik!" A 19. héten is sokfelé "jártunk"Digitális Utazó Iskola  -  2020. 05. 13.

Délelőtt 10 óra van. Kíváncsisággal vegyes izgatottsággal tekintenek vissza rám a csillogó gyermekszemek és várják az óra kezdetét. Pénzügyi tanóra?! Hm. Mégiscsak jobban hangzik, mint az igeragozás.

Tovább
Idén ősszel is indul a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Digitális verziójaDigitális Utazó Iskola  -  2020. 09. 04.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola 2015. óta járja az országot évente 100 intézménybe ingyenesen eljuttatva a pénzügyi ismeretek alapjait. Jelen járványügyi helyzetben digitálisan utazunk tovább, így a mindennapok oktatását megszínesítjük izgalmas és játékos pénzügyi témákkal digitális tanórák keretében!

Tovább