A Pénziránytű-BankVelem Pénzügyi Oktató Program játékos környezetben segít fejleszteni a pénzügyi ismereteidet, mérhetővé teszi a megszerzett tudásod, s hozzájárul az online bankolás legfontosabb lépéseinek elsajátításához.

A Pénziránytű-BankVelem Program részeként működő PontBankban a saját egyéni folyószámládon gazdálkodhatsz, végezhetsz online banki műveleteket, utalhatsz, vásárolhatsz, lekötheted kamatozni pontjaidat, vagy akár jótékony célra is felajánlhatod azokat. A tranzakciókról SMS-értesítést kapsz, éppúgy, mint a felnőttek világában.

A gazdálkodáshoz szükséges pontokat több forrásból is összegyűjtheted:
OkosPontokat kaphatsz a pénzügyi ismereteidet felmérő tudáspróbák kitöltésével, GyűjtőPontokat használt elemek, telefonok szelektív gyűjtésével, illetve BónuszPontokat az online játékokon, versenyeken való részvétellel.
A Pénziránytű-BankVelem Program keretében akár egy-két tanóra alatt gyakorlatias, használható pénzügyi ismeretekre tehetsz szert!
A tanév során nagyszerű versenyeken vehetsz részt az értékes nyereményekért!
Ugye milyen nagyszerű lehetőség? Bankolj, gazdálkodj, gyarapodj!

A Pénziránytű-BankVelem Programot a Pénziránytű Alapítvány támogatásával dolgoztuk ki és működtetjük. A program célja, hogy a PontBank funkcióin keresztül tovább mélyíthesd pénzügyi ismereteid és a hétköznapokban is jobban eligazodj a pénz világában. A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére.

Miért jó a Pénziránytű-BankVelem Programban részt venni?

Workshop videók

Utazó Iskola Program

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola 2015. óta járja az országot évente 100 intézménybe ingyenesen eljuttatva a pénzügyi ismeretek alapjait. 2020. óta digitálisan utazunk tovább, igy a mindennapok oktatását színesítjük izgalmas és játékos pénzügyi témákkal!

Tovább
PontBank

A PontBank az az internetes felület, ahol kellő biztonság mellett intézheted a „pontos” ügyeidet. Itt lehetőséged nyílik kipróbálni a legtöbb olyan szolgáltatást, amit egy igazi bankban is elérhetsz. A PontBankban így nyomon követheted számlaegyenleged alakulását, utalásokat indíthatsz, de megtakarított pontjaidat akár le is kötheted, így gyarapítva őket.

PontBank felület megnyitása
BankVelem PénzOkos Kupa

Évente megrendezésre kerülő országos pénzügyi tudásverseny általános iskolások számára. A résztvevők és iskolájuk nemcsak tudással, de értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Tovább
Pénzügyi hősképző

Ha kéznél van az okos eszközöd, máris letöltheted a Pénziránytű Alapítvány Pénzügyi hősképző játékát és belevetheted magad a pénzügyi küldetések világába! Lépj be a hősjelöltek csapatába! Töltsd le a játékot!

Tovább
MNB Digitális Diákszéf

Az MNB Digitális Diákszéf a modern technológiák lehetőségeit kihasználó megtakarítási és pénzügyi ismeretterjesztő mobilapplikáció. A mobilapplikáció használata során játékos, pénzügyi témájú és a környezettudatosságot fejlesztő kvízkérdésekre válaszolva digitális megtakarítási eszközöket (érmeket) gyűjthetsz és cserélgethetsz a barátaiddal, amelyeket meghatározott időszakokban tárgyi ajándékokra is beválthatsz.

Bővebben
JátékBank kvízek

Játssz, bankolj, okosodj! Hétről-hétre izgalmas kvízek, kérdések, feladatok várnak Rád! Töltsd ki a JátékBank pénzügyi tudáspróbáit! Egy kérdéssor megoldásáért a helyes válaszok arányában BónuszPontokat kaphatsz.

Tovább
Bankkártya

A Pénziránytű-BankVelem bankkártyán található kártyaszám weboldalon történő rögzítésével, azonnal 500 OkosPont jóváírást kapsz a PontSzámládra, hogy ezzel is tudj gazdálkodni, de akár azonnal el is tudod költeni a PontBoltban. Ugye milyen remek lehetőség?

Tovább

További lehetőségek a Pénziránytű Alapítványtól általános iskolák számára

Küldetések a pénz világában című tankönyv és munkafüzet

A Pénziránytű Alapítvány általános iskolák 7-8. évfolyamai számára készített tankönyve és munkafüzete 2018 áprilisától elérhető és rendelhető a hivatalos tankönyvjegyzékről valamint letölthető az Alapítvány honlapjáról.

Tovább
Ingyenes pénzügyi-gazdasági tanártovábbképzés

2016 őszétől általános iskolai tanárok számára is elindult az Alapítvány 30 órás, akkreditált, pénzügyi - gazdasági képzése, ahol az 5-8. osztályokban tanító pedagógusok ingyenesen kaphatnak szakszerű felkészítést a gazdasági és pénzügyi témák oktatásához. További információ, és pontos időpontok az Alapítvány honlapján találhatók.

Tovább
Így neveld a pénztárcádat! kiadvány

Az Így neveld a pénztárcádat! című kiadvány az általános iskolák felső tagozatos diákjainak nyújt a hétköznapokban is hasznos ismereteket a megtakarítás, a korszerű és biztonságos pénzkezelés témakörében. A füzet a szükséges ismeretanyag mellett egy pénzügyi személyiségtesztet is kínál, amelynek kitöltésével a gyerekek képet kaphatnak pénzügyi személyiségükről. A kiadvány letölthető az Alapítvány honlapjáról.

Tovább
Játékok

Az Alapítvány honlapján minden érdeklődő számára elérhetőek az egy- vagy többszereplős gazdasági játékok, melyek elsősorban azzal a céllal készültek, hogy segítségükkel a diákok iskolai környezetben, tanár vezetése és felügyelete mellett, játszva sajátíthassák el az alapvető pénzügyi-gazdasági ismereteket, összefüggéseket.

Tovább
Pénz7 kiadványok

Az eddigi Pénz7 tananyagok és tanári felkészítő anyagok letölthetők az Alapítvány honlapjáról.

Tovább

A Pénzirántyű-BankVelem Programban résztvevő iskolák