A Pénziránytű-BankVelem pénzügyi oktató program játékos környezetben segít fejleszteni a pénzügyi ismereteidet, mérhetővé teszi a megszerzett tudásod, s hozzájárul az online bankolás legfontosabb lépéseinek elsajátításához.

A BankVelem program részeként működő PontBankban a saját egyéni folyószámládon gazdálkodhatsz, végezhetsz online banki műveleteket, utalhatsz, vásárolhatsz, lekötheted kamatozni pontjaidat, vagy akár jótékony célra is felajánlhatod azokat. A tranzakciókról SMS-értesítést kapsz, éppúgy, mint a felnőttek világában.

A gazdálkodáshoz szükséges pontokat több forrásból is összegyűjtheted:
OkosPontokat kaphatsz a pénzügyi ismereteidet felmérő tudáspróbák kitöltésével, GyűjtőPontokat használt elemek, telefonok szelektív gyűjtésével, illetve BónuszPontokat az online játékokon, versenyeken való részvétellel.
A BankVelem program keretében akár egy-két tanóra alatt gyakorlatias, használható pénzügyi ismeretekre tehetsz szert!
A tanév során nagyszerű BankVelem versenyeken vehetsz részt az értékes nyereményekért!
Ugye milyen nagyszerű lehetőség? Bankolj, gazdálkodj, gyarapodj!

A BankVelem programot a Pénziránytű Alapítvány támogatásával dolgoztuk ki és működtetjük. A program célja, hogy a PontBank funkcióin keresztül tovább mélyíthesd pénzügyi ismereteid és a hétköznapokban is jobban eligazodj a pénz világában. A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére.

Utazó Iskola Program

Az idei tanév során a BankVelem program keretében ismét ellátogatunk 100 általános iskolába, hogy játékos módon erősítsük a diákok pénzügyi ismereteit.

Tovább
PontBank

A PontBank az az internetes felület, ahol kellő biztonság mellett intézheted a „pontos” ügyeidet. Itt lehetőséged nyílik kipróbálni a legtöbb olyan szolgáltatást, amit egy igazi bankban is elérhetsz. A PontBankban így nyomon követheted számlaegyenleged alakulását, utalásokat indíthatsz, de megtakarított pontjaidat akár le is kötheted, így gyarapítva őket.

PontBank felület megnyitása
BankVelem PénzOkos Kupa

Évente megrendezésre kerülő országos pénzügyi tudásverseny általános iskolások számára. A résztvevők és iskolájuk nemcsak tudással, de értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Tovább
Pénzügyi csúcs - vetélkedő

Ti is lehettek bajnokok! Szeretnétek értékes OkosPontokat gyűjteni? Vegyetek részt a vetélkedőn a nyereményekért és az OkosPontokért!

Tovább
Pénzügyi hősképző

Ha kéznél van az okos eszközöd, máris letöltheted a Pénziránytű Alapítvány Pénzügyi hősképző játékát és belevetheted magad a pénzügyi küldetések világába! Lépj be a hősjelöltek csapatába! Töltsd le a játékot!

Tovább
MeseTÁRca videó pályázat

MeseTÁRca videó pályázat általános iskolás, alsó tagozatos diákok részére.

Tovább
JátékBank kvízek

Játssz, bankolj, okosodj! Hétről-hétre izgalmas kvízek, kérdések, feladatok várnak Rád! Töltsd ki a JátékBank pénzügyi tudáspróbáit! Egy kérdéssor megoldásáért a helyes válaszok arányában BónuszPontokat kaphatsz.

Tovább
SMS Bankár

Te is lehetsz SMS Bankár! Szeretnél 100 BónuszPontot egyszerűen? Legújabb szolgáltatásunknak köszönhetően már SMS-ben is tájékozódhatsz minden PontBank tranzakciódról. Szüleid beleegyezésével add meg mobiltelefon számod az adatlapodon és máris kaphatod az SMS értesítéseket!

Tovább
OkosPont Bajnokság

Te is lehetsz Bajnok! Szeretnél értékes OkosPontokat gyűjteni? Töltsd ki a tanév összes Okos Tudáspróbáját és nyerj nyári kalandtáborozást!

Tovább

A programban megismerkedhetsz a banki, pénzügyi alapfogalmakkal, a PontBankban a saját PontSzámládon gazdálkodhatsz a pontjaiddal. Valós banki környezethez hasonlóan gyakorolhatod a pontlekötést, utalhatsz és átvezethetsz pontokat más számlákra, gyakorolhatod az on-line vásárlást a pontjaid beváltásával.

Ha elég ügyesen és tudatosan gazdálkodsz, pontjaid helyetted dolgoznak és folyamatosan gyarapítják az egyenleged! A PontBank kínálta lehetőségeken túl számos izgalmas játékot kínálunk, amiken keresztül hasznos és gyakorlati ismeretekre tehetsz majd szert. Kitartásod pedig jutalmazzuk, hiszen minél több pontot gyűjtesz össze, annál értékesebb ajándékokra tehetsz szert a PontBoltban.

A BankVelem Programban résztvevő iskolák