Az elmúlt 8 évben, 80 000 mosolyt gyűjtöttünk a rászoruló gyermekeknek a MosolyManók segítségével, ugyanis ennyi karácsonyi ajándékcsomagotkészítettek a tanulók rászoruló társaiknak a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary közös felhívására, melyet a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága is támogat.

2024. novemberében, kilencedik alkalommal hirdetjük meg a MosolyManók jótékony akciót és nagyon bízunk benne, hogy országszerte rengeteg intézmény csatlakozik az adományok gyűjtéséhez.

A csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat még karácsony előtt átadja a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, a nehéz helyzetben élő családoknak és olyan gyerekeknek, akik az év folyamán kapcsolatban álltak a szervezettel. Emellett az adományokból jut a Szeretetszolgálat társszervezetein keresztül iskolákba, tanodákba és családok átmeneti otthonába is.

Azt kérjük a gyerekektől, hogy új vagy általuk már nem használt, de jó állapotú játékokat ajánljanak fel a náluk nehezebb helyzetben élő kortársaiknak. A PontVelem Okos Programban is résztvevő iskolák tanárai elmondták, több osztályban már az év folyamán készültek a gyerekek a karácsonyi akcióra, és a GyűjtsVelem Programban összeszedett pontjaikból új, értékes játékokat és eszközöket vásároltak a weboldalon és ezeket ajánlották fel a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékként.

Nagyon köszönjük az eddigi felajánlásokat, 2024-ben is számítunk a MosolyManókra!