Varázsolj mosolyt egy társad arcára!

Tudtad, hogy vannak olyan gyermekek, akiknek a karácsony szomorúságot okoz, mert nem kapnak ajándékot? Nekik már az is sokat jelent, hogy karácsonykor finomabb falatok kerülnek az asztalra, játékokról meg csak álmodoznak. Most ezeken a gyerekeken tudunk segíteni együtt, közösen!

2015-ben már több ezer gyereknek varázsoltatok mosolyt az arcára! Terveink szerint idén karácsonykor is sok-sok gyereknek varázslunk mosolyt az arcára! Segíts, hogy minél több rászoruló gyerek kaphasson ajándékot!

Ezért a nemes célért jött létre a PontVelem és Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös akciója az EMMI és a GLS támogatásával!

Hogyan SegítsVelem Karácsonykor?

A mosolyt csak a Te segítségeddel tudjuk elővarázsolni!

1
Otthon szedd össze megunt játékaid, de olyat, ami még használható, jó állapotban van, és amivel még Te is szívesen játszanál! Ezeket tedd be egy dobozba és írd a dobozra, hogy milyen nemű és korú társadnak szánnád ezt a csomagot!
2
Siess, mert csak 250 hazai iskolából tudjuk elszállítani az ajándékokat! 2017. november 6. és 2017. december 5. között vidd be az iskolába a dobozt és add oda a Kapcsolattartó tanárodnak! A doboznak szállításra alkalmasnak kell lenni, csak az előírt szabályoknak megfelelő csomagokat fogják elszállítani az iskolából.

Csomagok maximális mérete: 50 X 50 X 50 cm méretűek lehetnek a küldemények (max. 50 cm széles, max.50 cm hosszú, max.50 cm magas) Kizárólag postai feldolgozásra alkalmas, ragszalaggal lezárt-leragasztott, sérülésmentes kartondobozban (az esetleges  korábbi vonalkódos címkéket el kell távolítani) tudjuk elszállítani az ajándékokat! Az akció lezárását követően érkezett csomagokat nem tudjuk elhozni.
3
Ha a csomagot bevitted az iskoládba, további teendőd nincs. A csomagok célba juttatását a tanárod segítségével mi intézzük. A te dolgod már csak a jóleső mosoly, hogy segítettél! A csomagok elszállítását kizárólag az iskola alá regisztrált tanár tudja megrendelni a www.pontvelem.hu oldalra belépve, a SegítsVelem alatt található karácsonyi gyűjtés oldalán.

Gyűjtési időszak

A gyűjtési időszak 2017. november 6-tól december 5. délig tart, ez alatt az idő alatt viheted be az iskoládba a dobozokba csomagolt ajándékokat.

Elszállítási időszak

Folyamatos, az elszállítási igények leadásától függ.

Tanári, iskolai információk

Az iskolákból az ajándék elszállítási igényt 2017. december 5. délig kell megadni.

A csomagok elszállítását a regisztrált kapcsolattartó tanár tudja megrendelni a gyűjtési időszak alatt bejelentkezés után ezen az oldalon található felületen.

A karácsonyi gyűjtésben a PontVelem programban nem regisztrált iskolák is részt vehetnek.

Amennyiben az iskola nem regisztrált a PontVelem programba, abban az esetben is kell a karácsonyi akcióhoz regisztrálnia egy tanárnak, mert az iskola csak így tudja leadni a szállítási igényét. Ez a regisztráció nem kötelezi az iskolát a PontVelem Programban való részvételre. További részletek a szabályzatban.

Elszállítási igény rögzítése

Köszönjük az eddig leadott karácsonyi gyűjtéssel kapcsolatos elszállítási igényeket! Sajnos több elszállítási igényt nem tudunk fogadni.

Plakát

A gyűjtés népszerűsítésre egy plakátot készítettünk, amit INNEN le tudnak tölteni. Kérjük, a plakátot töltsék le, nyomtassák ki és minél több osztályban tegyék ki, ezzel is segítve a program sikerét.