A PontVelem Okos Program tagjaként továbbra is lehetőséged van jótékonykodni is! Te már ajánlottál fel pontjaidból valamelyik nemes célra? Bármikor megteheted újra, hiszen adni mindig öröm! Egy pont is számít, a lényeg, hogy segítsünk a rászorulóknak!

Jelenleg többféle jótékony célra van lehetőséged pontokat felajánlani! Van három olyan cél, amelyekre a Máltai Szeretetszolgálattal együtt gyűjtünk, illetve támogathatod az iskolád alapítványát is, hogy elérje a célját! Bármennyit adhatsz, akár egy pontot is, a lényeg, hogy tegyünk jót azokkal is, akik rászorulnak a segítségünkre. Ha hozzájárulsz, megjelenítjük a nevedet az adományozók listáján, valamint Te is megoszthatod a facebookon a barátaiddal eme jócselekedeted!

Diák, tanár, bárki adományozhat, mert adni jó!
Támogasd a rászorulókat, adj nekik egy esélyt, legyél a hősük!

Varázsolj mosolyt egy társad arcára!
A PontVelem Okos Program tagjaként lehetőséged van karácsonykor is jótékonykodni! Itt most nem a pontjaidra számítunk, hanem tárgyi adományaidra!
A PontVelem Okos Programban a jó állapotú, használt iskolatáskádat is felajánlhatod a rászoruló Társaid részére!

Jótékony célok

SegítsVelem a menekült gyermekeknek!

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kárpátaljai területeken és a határnál segíti a háború elől menekülő embereket, illetve az ország egész területén támogatja a befogadott családokat. A szervezet szakemberei és önkéntesei ott vannak a határon, a vasútállomásokon, a befogadó szállásokon, információt adnak, élelmet és ruhát visznek, lázat csillapítanak, játszanak a rémült gyerekekkel és jó szóval nyugtatják a háború elől menekülő embereket. Ha te is szeretnél segíteni, támogasd pontjaiddal a Máltai Szeretetszolgálat programját.

Adomány utalása
Erre a célra eddig 103 750 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

SegítsVelem MosolyManó!

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Amennyiben nincs megunt játékod, vagy nem tudsz a rászoruló társaid részére ajándékdobozt összeállítani, akkor idén első alkalommal lehetőséged van a gyűjtött pontjaidból is felajánlani erre a célra. Az így összegyűlt felajánlásokat is a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Adomány utalása
Erre a célra eddig 1 200 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

SegítsVelem a kutyákkal is!

NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

Pontjaiddal most segítőkutyák kiképzéséhez járulhatsz hozzá! A NEO-t egy látás-, hallás- és mozgássérültekből álló kis baráti társaság alapította. Munkatársaik nagy része érintett, akiknek négylábú segítőtárs könnyíti meg a mindennapjait – így tapasztalatból tudják, milyen nagy szükség van a segítőkutyákra. Az önálló élet esélyét és lehetőségét adják meg sérült embereknek az általuk képzett segítőkutyákkal. Többféle segítőkutya-típust képzését végzik: hallássérült-segítő (hangjelző) kutya, mozgássérült-segítő kutya, rohamjelző kutya (pl. cukorbeteg személyek számára), személyi segítő (pl. autistasegítő) kutya, terápiás kutya.

Adomány utalása
Erre a célra eddig 125 146 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

Ültess fát PontVelem!

PontVelem

A tanév során, a SegítsVelem Program alatt felajánlhatsz további pontokat, melyek értékét fák ültetésére fordítjuk Budakeszin.

Adomány utalása
Erre a célra eddig 126 387 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

Adj szemüveget, adj éles látást!

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az elmúlt évben több mint száz szemüveget készíttetett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nehéz helyzetben élő iskolások és óvodások számára. A ti adományaitoknak is köszönhetően Tarnabodon, Tiszaburán és Tiszabőn már élesebben és tisztábban látnak a gyerekek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló családok gyerekeinek ingyen elkészíti a szemüveget. Szépet, aranyosat, ami jól áll nekik. És persze olyat, amivel élesen látnak. A tiszta látás nagyon fontos. Szerinted is? Akkor segíts velünk!

Adomány utalása
Erre a célra eddig 158 443 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

Elvisszük a játék örömét

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A játék öröme minden gyermeknek jár. Mégis sokan vannak, akik olyan helyen élnek, ahol nincs játszótér, sem focipálya, és lehetőség sincs arra, hogy a szabadidejüket együtt, játékkal töltsék. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó játszóterei ezeket a kis településeket járják, hogy játékot és vidámságot vigyenek az ott élő gyerekeknek. A járműveken sokfajta társas és sport játék mellett ugráló vár is van, de a busszal érkező játékmesterek kevés eszközt igénylő játékokra is megtanítják a gyerekeket, és azt is megmutatják nekik, hogyan tudnak saját maguknak játékokat készíteni. Pontjaiddal segíts te is, hogy egyre több gyerekhez eljuthassanak a játszóbuszok.

Adomány utalása
Erre a célra eddig 19 910 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

A színesebb mindennapokért

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A legtöbb gyerek számára természetes, hogy ha játszani szeretne, csak elővesz egyet kedvenc játékai közül, ha focizni támad kedve, lemegy a térre a barátaival, és ha beteg, az édesanyja ápolja. Gödön, a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában 200 olyan gyerekről és fiatalról gondoskodnak, akik súlyos fogyatékossággal élnek és családjuk nem tudja otthon gondjukat viselni. Az ő mindennapjaikat az intézmény munkatársai és önkéntesei tehetik szebbé és tartalmasabbá foglalkozásokkal, színes játékokkal, kényelmesebb ággyal vagy éppen egy mindig működő mp3 lejátszóval. Segíts te is adományaiddal, hogy a gödi otthonban élő gyerekek számára örömteli hétköznapokat adhassunk!

Adomány utalása
Erre a célra eddig 43 241 Pontot gyűjtöttünk össze.Eddigi adományozók

Iskolai alapítvány

Még nincs megadva

Szeretnéd tudni, hogy éppen mire gyűjt az iskolád alapítványa? Ha regisztrált PontVelem tag vagy, lépj be a weboldalra! Amennyiben nem, regisztrálj Te is! Utalj iskoládnak pontokat, ezzel nemcsak iskolád, de Te is jól jársz!Az elmúlt évek adományaiból megvalósult célok

Adj szemüveget, adj éles látást!

Az elmúlt évben több mint száz szemüveget készíttetett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nehéz helyzetben élő iskolások és óvodások számára. A ti adományaitoknak is köszönhetően Tarnabodon, Tiszaburán és Tiszabőn már élesebben és tisztábban látnak a gyerekek.

Galéria megtekintése

300 mozgáskorlátozott nyári táboroztatása

Akadálymentes Balaton part, vitorlázás, kabriós élményvezetés, versenyek, diszkó – ezekkel teltek a táborozók mindennapjai a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgássérült táborában augusztus 12. és 17 között Balatonfenyvesen. A mozgáskorlátozott fiatalok ilyenkor egyedül érkeznek, nem jönnek velük szüleik vagy állandó kísérőik. A nyaralás alatt önkéntes fiatalok segítik őket mindenben, amire szükségük van. Az idei táborban 120 mozgássérült fiatal és ugyanennyi kortárs segítő közösen vett részt minden programon. Az együtt töltött idő alatt kölcsönösen megismerik, így jobban meg is értik egymást. A mozgássérült emberek közül volt, aki most látta először a Balatont, akadt, aki még soha nem táncolt, és sokan első alkalommal ültek vitorlásba és kabrióba. A tábor ideje alatt a kerekesszékes vagy halmozottan sérült fiatalok megerősítést és önbizalmat nyerhetnek, nyitottabbá válnak, kísérőik pedig az itt szerzett élményeik folytán a családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A táborban így két oldalról is bontják a sajnálat és az ismeretek hiánya által emelt láthatatlan falakat.

Galéria megtekintése