Kinőtted az iskolatáskád?
Esetleg a következő tanévben újat kapsz? Van, akinek sajnos még régi sincs és úgy jár iskolába… Varázsolj mosolyt egy társad arcára!
Adj új életet a használt, de jó állapotú iskolatáskádnak!

A PontVelem Okos Program SegítsVelem MosolyTáska akciója során, az iskolák már most elkezdhetik gyűjteni a használt, de jó állapotú iskolatáskákat, hogy azokat a Máltai Szeretetszolgálat eljuttassa a következő tanév előtt a rászoruló gyermekek részére. A PontVelem Okos Program tagjaként, a diákoknak lehetőségük van a tanév végén is jótékonykodni! Itt most nem a pontokra számítunk, hanem a jó állapotú iskolatáskákra és az azokba tehető iskolaszerekre.

Az adománygyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésében a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával valósul meg.

Segítsünk a rászoruló gyermekeken és varázsoljunk mosolyt arcukra! Ehhez azonban az kell, hogy Te is csatlakozz a SegítsVelem MosolyTáska akcióhoz és ajánld fel a régi, vagy kinőtt iskolatáskád és lehetőség szerint tegyél bele olyan iskolaszereket, amire neked már nincs szükséged és más nagyon örülne neki!

Az összegyűlt iskolatáskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS eljuttatja olyan rászoruló gyerekeknek, akik így örömmel kezdhetik a következő tanévet. Amennyiben maradt meg új állapotú tanszered is (pl.: füzet, ceruza, tolltartó), amit már nem fogsz használni, beteheted azt is a táskába.

Hogyan tudsz segíteni?

Ajándékozz Te is MosolyTáskát! Ha már kinőtted az iskolatáskádat és jövőre biztosan nem fogod használni, hasznosítsd újra és készíts belőle MosolyTáskát! Amennyiben jó állapotban van a táskád és szeretnél vele örömöt szerezni egy másik gyermeknek, akkor:

1

Készítsd elő a Mosolytáskát!

  • ürítsd ki,
  • tisztítsd meg,
  • tegyél bele egy jókívánságot és akár használható iskolaszereket is!

2

2021. június 1. és 2021. június 23. között add le az iskoládban a kapcsolattartó tanárod által kijelölt helyen! Innentől kezdve nincs teendőd, a tanárod fogja megrendelni a táskák elszállítását. A táskákat a tanárod tudja majd dobozba tenni, amennyiben szükséges!

Tarts velünk Te is, biztosan nem fogod megbánni, mert adni jó!

Tanári teendők
és információk

Kérjük, hogy a nyári szünet előtt tájékoztassa az adományozás lehetőségéről a gyerekeket, mivel a csomagok elszállítása várhatóan június 25-én történik. A weboldalon letölthető plakátot pedig legyen szíves, helyezze ki az iskolában jól látható helyre! Nem csak PontVelem iskolák vehetnek részt a gyűjtésben! A gyűjtési időszak 2021. május 31-től június 23-ig tart! Az iskolákból a településtől függően történik majd az elszállítás, ezért kérjük, jelentkezzen be!

ÁLLÓ PLAKÁT   FEKVŐ PLAKÁT

Kérjük, jelentkezzen be tanári felhasználójával.

BEJELENTKEZÉS   REGISZTRÁCIÓ

Elszállítás - Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az 1. számú mellékletben található településekről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szállítja el a táskákat. Ebben az esetben, nem szükséges dobozba helyezni a táskákat. Bejelentkezés után űrlap segítségével tudja megrendelni a táskák elszállítását legkésőbb június 24-én 12:00 óráig. Többek között azt is meg kell adnia, hogy hány csomag/táska gyűlt össze az iskolában!

Elszállítás - GLS

Az 1. számú mellékletben NEM található településekről a GLS fogja elszállítani a táskákat dobozokban. Az elszállítási igényt, változatlanul az oldalon található felületen tudják leadni (Bejelentkezés után.). Amennyiben a GLS szállítja el a táskákat, mindenképpen dobozba kell tenni a felajánlott táskákat! Egy dobozba több táska is bekerülhet! A doboz(ok)nak szállításra alkalmasnak kell lenni, csak az előírt szabályoknak megfelelő csomagokat fogják elszállítani az iskolákból. A GLS elszállítási igényt legkésőbb 2021. június 23. éjfélig kell leadni a weboldalon. A határidőt követő elszállítási igény esetén, sajnos nem tudjuk elszállítani a csomagokat. Amennyiben az iskola eddig még nem regisztrált a PontVelem Okos Programba, abban az esetben is kell regisztrálnia a tanárnak, mert csak így tudja leadni rendelését. Ez nem kötelezi az iskolát a PontVelem Programban való részvételre.

Csomagok maximális mérete: max. magasság 60 cm, max. szélesség 80 cm, max. hosszúság 200 cm. A csomag körmérete nem haladhatja meg a 3 métert. (Körméret: 2x magasság + 2x szélesség + 1x hosszúság = max. 3 méter) A belföldi csomagok esetén max. 40 kg lehet egy doboz. Kizárólag postai feldolgozásra alkalmas, ragasztószalaggal lezárt-leragasztott, sérülésmentes kartondobozban (az esetleges korábbi vonalkódos címkéket el kell távolítani) tudjuk elszállítani az ajándékokat! Az akció lezárását követően érkezett csomagokat nem tudjuk elhozni. Kérjük, hogy a megfelelő szállítás érdekében, a dobozokon kívül ne legyen szalag, vagy kötél!