Lehetne ez egy „átlagos” iskolai tanóra is, csakhogy az eddig osztálytermekbe préselődött siserehad most a képernyőmre költözött. Pisti álmos szemei a paplan alól kacsintanak ki, kócos haja szanaszét áll. Dávid, lehajtva a reggeli macskafröccsöt és két kakaós csigát kivégezve, tele energiával már centripetális gyorsulást produkál forgószékén, a szoba közepén. Mindeközben Lili édesapja épp azon morfondírozik, hogy kihajítja a laptopot az ablakon, kamerástul, mindenestül és inkább palatáblát nyom a gyerek kezébe. Fújtat kettőt, a bajusza idegesen megremeg.

De hol van Tomi? – kérdezem értetlenül. A gyerekek nevetnek. Tomi mindeközben olyannyira elmélyült a Discord adta lehetőségekben, hogy egyéni tanrendre áttérve, inkább videojátékos magánórát tart.

Úgy érzem, az óra bevezető, ráhangolódó részét ezennel le is tudtuk. Ugorjunk hát fejest a pénzügyekbe!

Miért úgy néznek ki a pénzeink, ahogy? Milyen biztonsági elemekből áll egy bankjegy? Egyáltalában, miből van a pénz és hogyan készül? Számtalan kérdés, amely mindannyiunkat foglalkoztat.

 

Ahogy szóba kerül a bankjegyhamisítás, már Pisti is aktív hozzászólója az órának, igaz, továbbra is pizsamában. Dávid, miután úgy döntött, nem lövi ki magát az űrbe, lelkesen mutatja, micsoda pénzgyűjteménye van. A Ghánai cedi láttán még az én szemeim is elkerekednek. Egy kis nyomozós játékra pedig minden gyerek kapható. Ebből aztán Tomi se akar kimaradni és élvezettel kutatja a Keresd a biztonságot! című játék megoldását.

Épp nyugtázom magamban, milyen helyes gyerekekkel ismertethettem meg közelebbről a pénz világát, mikor hirtelen minden elsötétül a szemem előtt. Bár a világvége nem most jött el a digitális oktatásra nézve, az áramszünetnek köszönhetően most jómagam tűntem el.

No, de csupán csak a következő pénzügyi tanóráig! ;) Amiből nem volt hiány, hiszen egész héten gép előtt ülünk és virtuálisan utazunk az iskolákba. Ez "csak" egy óra volt, az elmúlt héten 27 pénzügyi tanórát tartottunk, rengeteg pozitív és vicces élménnyel gazdagodtunk az alábbi 9 iskolának és diákjainak köszönhetően:

Budenz József Általános Iskola és Gimnázium

Bajai Szentistváni Általános Iskola

Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium

Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola

Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola

Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézménye

Kónyi Deák Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Légy részese Te is ingyenes, interaktív programsorozatunknak! Nincs más teendőd, mint jelentkezni a weboldalon található elérhetőségeken és érdeklődni a szabad időpontok felől.

 

 

 

 

 

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

MZ/X jelentkezz, jelentkezz!Digitális Utazó Iskola  -  2020. 05. 20.

A Pénziránytű - BankVelem családhoz tartozik köbükunokai fokon 500 huszonegyedik századbeli rokon. A Z és Alfa generáció tagjai, félretéve az atomkori történelmet, tűkön ülve izzítják időkibővítő készülékeiket a következő adáshoz.

Tovább
Idén ősszel is indul a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Digitális verziójaDigitális Utazó Iskola  -  2020. 09. 04.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola 2015. óta járja az országot évente 100 intézménybe ingyenesen eljuttatva a pénzügyi ismeretek alapjait. Jelen járványügyi helyzetben digitálisan utazunk tovább, így a mindennapok oktatását megszínesítjük izgalmas és játékos pénzügyi témákkal digitális tanórák keretében!

Tovább