7 hét alatt 135 alkalommal tartottunk Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola digitális pénzügyi tanórát Digitális Utazó Iskola  -  2020. 06. 12.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Programunk, a karantén ideje alatt sem állt meg, hiszen fontos célul tűzte ki, hogy megalapozza a gyermekek pénzügyi tudatosságát, így a digitális térben folytatta tovább a diákok pénzügyi oktatását.

Tovább
Nyomozó, aki bankjegyet hamisít? Kizárt! Mentsd meg őt, különben bent ragadsz te is! Digitális Utazó Iskola  -  2020. 06. 10.

Így a tanév vége felé is töretlen sikerrel dübörög a Pénziránytű-BankVelem Digitális Utazó Iskola. Nagyon szeretjük, hihetetlenül motiváló a gyerekek lelkesedése a pénzügyi téma iránt. Rengeteg vicces élménnyel gazdagodunk, sok igazán jópofa dolog hangzik el a pénzügyi tanórákon. Felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon megmarad a tudás és a lelkesedés az órák után is? Vajon mennyi értékes információt sajátítanak el a diákok? A kérdés megválaszolására Vörös Csenge, Pénziránytű-BankVelem utazó pedagógusunk fejlesztett egy különleges online szabadulószoba játékot, ami hihetetlen izgalmas szórakozást ígér a gyerekeknek. Nem, nem Sherlock Holmes a főhős, ő a mi pénzügyi nyomozónk és nagy sikert aratott az elmúlt heti premiere. :)

Tovább
Új projektünk: Egészségesen egyél, hogy egészséges legyélPontVelem Okos Program hírei  -  2020. 06. 05.

De jó lenne, ha egy kisiskolás a menzán sorban állva amikor azt olvassa, hogy „Tavaszi leves, tészta, mák”, akkor beugrana, hogy az edzésen Laci bácsi mondta, hogy ha hosszútáv futó akarok lenni, akkor rendszeres sport mellett ehetek valamennyivel több szénhidrátot; ráadásul én még növésben vagyok, a mákban pedig sok a kalcium, ezért ez most pont jól jön. A répáról meg már régóta tudom, hogy egészséges, de most már azt is, hogy miért.

Tovább
Elnök Úr is nekünk drukkolt! - a 6. BankVelem PénzOkos Kupa dobogós csapatainak élménybeszámolójaPontVelem Okos Program hírei  -  2020. 06. 03.

Az elmúlt hónapok nagy készülődéssel teltek, PontBank gyakorlás, JátékBank, Pénzügyi Hősképző applikáció, korábbi kupa feladatsorok, tankönyv, kamatszámítás, pénzügyi fogalmak…,-szóval minden, ami a BankVelem PénzOkos Kupán történő részvételhez szükséges. De megérte, mert bejutottunk a 6. BankVelem PénzOkos Kupa országos döntőjébe!

Tovább
Mi a neved? B4C0NW1ZRD???Digitális Utazó Iskola  -  2020. 06. 03.

Túl a 100 megtartott digitális pénzügyi tanórán, kezdek belezavarodni a nevekbe, mégis mindig nagyon feldobnak. Az már nem okoz gondot, hogy a „Kenyér” nevű diákot felszólítom, de B4C0NW1ZRD-nek mit mondjak? A Discord felületén arcot nem látok, csak nevet, vannak nagyon érdekes és vicces profilnevek és szuper profilképek is. Nagy élmény volt, amikor Spongyabob Patrik profilképének magyaráztam az internetes vásárlás ismereteit. Elhihetitek, elég szürreális volt, de tovább gondolva, eljátszottam a gondolattal, hogy lehet, hogy éppen Rák Úr küldte Patrikot, hogy ismerje meg ő is a pénzügyekkel kapcsolatos ismereteket. :)

Tovább
Rendkívül jól sikerült a BankVelem PénzOkos Kupa országos döntője, a versenyzők az online térben is remekül teljesítettekPontVelem Okos Program hírei  -  2020. 05. 29.

A nemzetközi hátterű magyar Pénz7 rendezvénysorozat részeként, immáron 6. alkalommal került meghirdetésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudáspróba általános iskolás, felső tagozatos diákoknak. A verseny fővédnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki az online ZOOM döntő idejében telefonon keresztül is drukkolt és gratulált a döntős diákoknak. A versenyt a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Pont Velünk csapata nyerte.

Tovább
Wingardium LeviosaDigitális Utazó Iskola  -  2020. 05. 27.

A sok-sok egymást követő tanóra után igencsak álmatagon pislákolok. Ernyedten hajtom le fejem a lecsukott laptopra és azon gondolkodom, milyen jól is esne fáradt testemnek és lelkemnek egy jó pofa vajsör. Szemeim lassanként lecsukódnak és képzeletem tovaszáll Harry Potter varázslatos világába. Úgy érzem, felköthetném a gatyámat, ha Roxfort diákjai jelentkeznének be a Digitális Utazó Iskola pénzügyi tanóráira.

Tovább
MZ/X jelentkezz, jelentkezz!Digitális Utazó Iskola  -  2020. 05. 20.

A Pénziránytű - BankVelem családhoz tartozik köbükunokai fokon 500 huszonegyedik századbeli rokon. A Z és Alfa generáció tagjai, félretéve az atomkori történelmet, tűkön ülve izzítják időkibővítő készülékeiket a következő adáshoz.

Tovább