A vetélkedő fődíja egy csaknem tízmillió forint értékű eszközcsomag, amelyből egy digitális eszközökkel felszerelt tanteremet lehet kialakítani.
 
A világ legnagyobb tanórája elnevezésű oktatási projekthez kapcsolódva az általános iskoláknak a szervezők olyan tudáspróbát is meghirdettek, amelynek egy digitális eszközökkel felszerelt okostanterem a fődíja - ismertette a verseny fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Oroszlányban.
 


Czunyiné Bertalan Judit - aki a térség országgyűlési képviselője is - a sajtótájékoztató előtt nyílt órát tartott a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6/b. osztályának. A foglalkozáson a világ legnagyobb tanórája kezdeményezéshez kapcsolódva az ENSZ által meghirdetett globális célokról beszélgetett a diákokkal.

Az államtitkár elmondta, hogy szeptember utolsó hetében a projektben résztvevő iskolákban a világ minden részén olyan órákat tartanak, amelyeken a fenntartható fejlődést szolgáló és a Föld lakóinak legnagyobb problémáival foglalkozó célokat ismertetik meg a diákokkal. A világ legnagyobb tanórájához Magyarországon csaknem kétezer osztály csatlakozott.

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kezdeményezést továbbgondolva országos tudáspróbát hirdetnek, amelyre felsősökből álló, háromtagú csapatok nevezhetnek egy segítő tanárral.

A fordulók felölelik a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a sport és az információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század kérdéseihez. A verseny három online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a hét legjobb csapat jut be. A vetélkedő fődíja egy csaknem tízmillió forint értékű eszközcsomag, amelyből egy digitális eszközökkel felszerelt tanteremet lehet kialakítani - ismertette.
 
Forrás: MTI | 2015. 10. 01

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

Okos Iskola Kupa DöntőjeRólunk írták  -  2016. 02. 09.

Az Iskolapad videója az izgalmas Okos Iskola Kupa döntőjéről.

Tovább
Idén karácsonykor több ezer gyermek arcára varázsol mosolyt a PontVelem Okos Program!Rólunk írták  -  2016. 01. 11.

150 részvevő iskolában, közel 5000 ajándékcsomagot állítottak össze az adakozó gyerekek!

Tovább