A PontVelem Okos Program ismételten, ezúttal hulladékgyűjtési tevékenységéért részesült jelentős nemzetközi elismerésben. 2017. március 24-én, Brüsszelben, a 2016-os év Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán, a The European Week For Waste Reduction bíráló bizottsága, kategóriája 3 legjobbja közé sorolta tevékenységüket. Európa 32 országában 12.255 hulladékgyűjtési akciót hajtottak végre, közülük döntősnek lenni, önmagában óriási eredmény. A PontVelem Okos Program meghívást kapott, a 2017. május 18-i díjkiosztóra, amely Barcelonában, egy nemzetközi konferencia keretében kerül megrendezésre.

 

A 2016-os Hulladékcsökkentési hét keretében indított időszaki versenyben 8 hét alatt összesen 7.733 kg használt elemet gyűjtöttek a diákok. Az első helyezett diák egy értékes fődíjat nyert. Az elemgyűjtéssel az akciót támogató RE’LEM Nonprofit Kft. sikerrel emelte Magyarországot azon EU tagállamok körébe, melyek a 45%-os hulladék visszagyűjtési célt elérték, sőt, meghaladták. Ez óriási eredmény, mivel az előrejelzések alapján 18 EU tagállam nem volt képes teljesíteni a kitűzött célt, ezek között 8 régi, tehát az „EU 15-ök” körébe tartozó ország is van, ami még inkább kiemelkedővé teszi Magyarország teljesítményét.

A PontVelem akciója úgy lehetett a díjra esélyes, hogy megfelelt az összes elvárt kritériumnak. Ilyen fontos elvárás volt, hogy a kampány minőségi tartalommal biztosítsa a hulladékcsökkentést és a hulladékok újrahasznosítását. Emellett a program kiválóan teljesített olyan fontos feltételekben is, mint az eredetiség és a példamutatás, az akció kommunikációja és megjelenése, tartós, nyomon követhető hatása, valamint példaértékű az akció célközönségének és környezetének motivációja is. Szempont volt az európai reprodukálhatóság is, amely feltételnek szintén tökéletesen megfelel a Pontvelem Okos Program hulladékgyűjtő akciója.

A PontVelem Program okos, mert értékes nyereményekkel, játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására. A program lényege dióhéjban, hogy az általános iskolás korú gyermekek a hulladékok gyűjtéséért cserébe pontokat kapnak a www.pontvelem.hu oldalon, amelyekkel gazdálkodhatnak, megrendelhetik egyéni vagy közösségi ajándékaikat a PontBoltból, amely úgy működik, akár egy webshop, de pontjaikat jótékony célra is felajánlhatják. A PontVelem Okos Program a szelektív hulladékgyűjtés mellett elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Az EMMI megbízásából ők szervezik a Világ Legnagyobb Tanóráját és a Fenntarthatósági Témahetet is az iskolákban.

A PontVelem Okos Programba országszerte több mint 1100 regisztrált általános iskola vesz részt, a diákok száma megközelíti a 40 ezret és a számuk folyamatosan és dinamikusan nő. A szelektív hulladékgyűjtés nagyszerűen működik az iskolákban: az elmúlt tanévekben összesen 411 ezer kg elemet és 87 ezer db mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtöttek a diákok, ezért közel 40 ezer ajándékot juttattak el az iskolákba a szervezők. A diákok több mint 560 ezer pontot ajánlottak fel jótékony célra.

 

A barcelonai a második nemzetközi elismerés, amelyet PontVelem Okos Program kapott. 2016. novemberben a legjobbak közé sorolták és nemzetközi elismerésben részesítették a PontVelem részeként megvalósuló pénzügyi oktatási projektet, a BankVelem Programot, amely a Pénziránytű Alapítvány támogatásával valósul meg. A 125 országban jelen lévő, a fiatalok pénzügyi ismeretterjesztésével foglalkozó Child & Youth Finance International szervezet több mint ötszáz pályázó közül sorolta a legjobbak közé a programot.

 

Barcelonában május 18-án Ismét ott áll majd nemzetközi porondon a PontVelem Okos Program a kategóriája 3 legjobbja között és várja a The European Week For Waste Reduction bíráló bizottsága döntését. Szurkoljunk nekik!

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

Gratulálunk Osztálykirándulás tervező pályázatunk nyerteseinek!Rólunk írták  -  2015. 04. 15.

Rengeteg szép, igényes pályamunka érkezett!

Tovább
A BankVelem Program a legjobb Európában!Rólunk írták  -  2016. 11. 30.

A 125 országban jelen lévő, a fiatalok pénzügyi ismeretterjesztésével foglalkozó Child & Youth Finance International szervezet több mint ötszáz pályázó közül sorolta a legjobbak közé a projektet.

Tovább