Segíts a pénzügyi nyomozónak!

A történetben egy titkos ügynök kéri a segítséged, aki éppen bankjegyhamisítók után nyomoz, amikor valamiért mégis ő lesz az első számú gyanúsított hamisító. A gyerekek feladata az, hogy mielőtt a bíróság elítélné, kiszabadítsák a nyomozót, aki így be tudja bizonyítani az ártatlanságát. Nem kis feladat a nyomozás, hiszen a nyomozó élete forog kockán. 

A Pénzügyi nyomozó szabadulószoba játékot azoknak az osztályoknak hirdettük meg, akik részt vettek az összes témájú digitális tanóránkon. Az osztályok 4 csapatot alkotva egy-egy szobába kerülnek, ahol olyan feladványokat kapnak, amelyek tudásanyaga az elhangzott tanórákra épül.

Éppen a lila szobában ülök és a lányok azon tanakodnak, hogyan oldják meg a feladványt, ami nem igazán könnyű, igen elgondolkodtató, de nem adják fel. Várok-várok, gondolkodnak, tanakodnak, nagyon élvezem, hogy csapatban dolgoznak. Egy rávezető, segítő mondatom után, az egyik diák azonnal tudja a választ, majd véletlenül elkiáltja magát: „De …lye vagyok! Ezt tanultuk az órán!”, és máris megvan a számsor.

A szobában 35 perc áll a csapatok rendelkezésére, hogy megfejtsék a számsorokat, amelyeket a szobából a közös szobába kerülve a 4 csapat összerakhat és ezzel kijuthatnak az „online szobából”, valamint nem utolsó sorban megmentik a nyomozót. Persze csak ha jó sorrendbe helyezik a számokat. :) A játék nagyon izgalmas, sok fordulattal, érdekes feladvánnyal, igazi osztálykirándulást biztosítva a gyerekeknek.

Az elmúlt hét után kissé fáradtan, de elégedetten és büszkén nyugtázhatjuk, ez a kezdeményezésünk is jól sikerült, a szabadulószoba játékot a gyerekek nagyon élvezik, kalandos a történet, még az sem veszi el a kedvüket, ha végül nem sikerül kiszabadulniuk, mert az élmény maximális! ;)

Az elmúlt héten az alábbi iskolákba „szabadultunk be":

Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola -

Bogyiszlói Általános Iskola

Kiss Bálint Református Általános Iskola

Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola

 

 

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

Idén ősszel is indul a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Digitális verziójaDigitális Utazó Iskola  -  2020. 09. 04.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola 2015. óta járja az országot évente 100 intézménybe ingyenesen eljuttatva a pénzügyi ismeretek alapjait. Jelen járványügyi helyzetben digitálisan utazunk tovább, így a mindennapok oktatását megszínesítjük izgalmas és játékos pénzügyi témákkal digitális tanórák keretében!

Tovább
MZ/X jelentkezz, jelentkezz!Digitális Utazó Iskola  -  2020. 05. 20.

A Pénziránytű - BankVelem családhoz tartozik köbükunokai fokon 500 huszonegyedik századbeli rokon. A Z és Alfa generáció tagjai, félretéve az atomkori történelmet, tűkön ülve izzítják időkibővítő készülékeiket a következő adáshoz.

Tovább