Végre kezdődik az óra! Szuper okos, értelmes, gyerekekkel beszélgetek. Számomra igen meglepő, hogy mennyire képben vannak a pénzügyi ismeretekkel ezek a hetedik osztályos gyerekek. Aktívak, mindenre azonnal tudják a választ és felnőtteket megszégyenítő módon értenek a pénz világához.

Másnap kezdődött a BankVelem PénzOkos Kupa országos döntőjének ZOOM párbaja, amiben én is részt vettem.

Végre megértettem! Nem véletlen, hogy tegnap olyan okosak voltak a gyerekek! Láttam a versenyzők közt olyan csapatokat is, akiknek én is tartottam pénzügyi digitális utazó iskola órát és végre láttam az igazi nevüket! Profi versenyzőkkel álltam szemben! Nem hívhatom őket Kenyérnek, vagy Spongyabob Patriknak… Ezek a gyerekek hónapok óta tanulnak, készülnek a BankVelem PénzOkos Kupára és nagyon ügyesek!

Természetesen tovább is jutottak a másnapi megmérettetésre a döntős csapatok közé. Büszkén vártam az előadásukat, hiszen az egyik előzetes feladat pont az internetes vásárlás témájának ismertetése volt, tehát biztos lehettem abban, hogy mindent tudni fognak erről a témáról is. Előadtak, tudtak, bizonyítottak, nyertek! Büszke vagyok rájuk és arra, hogy a Pénziránytű-BankVelem Program digitális utazó iskolája már most segíti a jövő szuper közgazdászait!

Szinte biztos vagyok abban, hogy az elmúlt héten „meglátogatott” iskolákból is remek pénzügyi szakemberek kerülhetnek majd ki! Ha pedig nem ezzel fognak foglalkozni, a hasznos ismereteknek köszönhetően biztosan érteni fognak a pénzhez, ami (ismerjük el), nekünk felnőtteknek sem megy mindig túl jól…

Bankoljatok, gazdálkodjatok, gyarapodjatok, már pont ma is!

Bagodi Fekete István Általános Iskola

Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Törökszenmiklós

Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium

Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola

Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola

Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola

Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola

Kiss Bálint Református Általános Iskola

Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

 

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

Idén ősszel is indul a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Digitális verziójaDigitális Utazó Iskola  -  2020. 09. 04.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola 2015. óta járja az országot évente 100 intézménybe ingyenesen eljuttatva a pénzügyi ismeretek alapjait. Jelen járványügyi helyzetben digitálisan utazunk tovább, így a mindennapok oktatását megszínesítjük izgalmas és játékos pénzügyi témákkal digitális tanórák keretében!

Tovább
MZ/X jelentkezz, jelentkezz!Digitális Utazó Iskola  -  2020. 05. 20.

A Pénziránytű - BankVelem családhoz tartozik köbükunokai fokon 500 huszonegyedik századbeli rokon. A Z és Alfa generáció tagjai, félretéve az atomkori történelmet, tűkön ülve izzítják időkibővítő készülékeiket a következő adáshoz.

Tovább