Az Erzsébet Táborok keretein belül már több alkalommal szerveztük meg nyári Környezetvédelmi Kalandtáborunkat és Pontyvelem Horgásztáborunkat. A gyerekek nem csupán rengeteg vicces és szuper élménnyel gazdagodnak, hanem életre szóló barátságokat is kötnek az egyhetes üdülés alatt!

2016

2016. nyarán is 100 diák vesz részt a PontyVelem Erzsébet táborokban. Emellett továbbra is utazunk az Erzsébet Táborokba a keddi „Kirándulás házhoz jön” eseményre ahol PontVelem és BankVelem játékokkal örvendeztetjük a táborozó gyermekeket.

2015

2015 nyarán először kaptunk lehetőséget a keddi a „Kirándulás házhoz jön” tematikában részt venni. 6 állomás PONTVELEM környezetvédelmi játékkal és 6 állomás BANKVELEM pénzkultúrát oktató eszközzel vártuk az érdeklődő gyerekeket. A tematikus táborok és programok nagy érdeklődésre tettek szert, a tanárok visszajelzései alapján az általunk közölt témák szükségszerűek, a módszerünk hiánypótló. A játékos oktatás során azok a gyerekek is sikerélményhez juthatnak, akik az iskolai rendben kevéssé tudnak érvényesülni.

Keddi játékok Zánkán
Zánka

július – augusztus
10 alkalommal (4.000 gyerek)
galéria megtekintése

PontyVelem Horgásztábor
Fonyódliget

július 26-július 31. (60 gyermek)
augusztus 2-7. (60 gyermek)

2014

A PontyVelem Horgásztábor 2014-ben az Erzsébet Program keretén belül először került megrendezésre, 60 gyermek részvételével. A táborhelyek ezen úttörő tematikájú táborunk esetén is nagyon hamar elfogytak a hír hallatán. A 6 fős szakmai csapat által lebonyolított tematika alapvázát a játékos természetismeret, a halismeret és Balaton ismeret tananyag átadása képezte, melyet színvonalasan egészített ki a támogatók programjai. A tábor lebonyolításához tökéletes helyszín volt a fonyódligeti 2 km partszakasszal és önálló, horgászoknak elkülönített résszel rendelkező tábor.

PontVelem Környezetvédelmi Kalandtábor
Zánka

június 15-20. (60 gyermek)
június 22-27. (60 gyermek)

PontyVelem Horgásztábor
Fonyódliget

július 6-11. (30 gyermek)
július 13-18. (30 gyermek)

2013

A PontVelem Környezetvédelmi ÖKO-KalandTábor az Erzsébet Program keretén belül került megrendezésre. A helyek nagyon hamar elfogytak a hír hallatán! A 6 fős szakmai csapat által lebonyolított tematika számos újdonságot mutatott az érdeklődő gyerekeknek. Részt vettek ismerkedős játékben, öko-hangszer bemutatón, interaktív formában közösen tanulták meg a 6 kiemelt hulladéktípus újrahasznosítási folyamatát, strandoltak és sportoltak. A kikapcsolódás mellett a programok tudást közvetítő, értékálló, izgalmas kihívást jelentő foglalkozások voltak, melyek hatalmas sikernek örvendtek a tábor egészét tekintve.

PontVelem Környezetvédelmi Kalandtábor
Doboz-Szanazug

június 17-22. (90 gyermek)
június 24-29. (80 gyermek)
július 1-6. között (60 gyermek)
galéria megtekintése