Bizonyos színű bögrékből finomabbnak és édesebbnek érezzük a forró csokoládét és a kakaót, legalábbis a spanyol Polytechnic University of Valencia kutatói szerint. A kutatók 57 önkéntesnek adtak forró csokit különböző színű bögrékben. Mindegyik műanyagból készült, ugyanolyan volt a formájuk és ugyanakkorák voltak, de különböző a színük: fehér, krémszínű, piros és narancssárga.

Az önkéntesek szerint a krémszínű és a narancssárga bögrékben lévő forró kakaó volt a legfinomabb. A bögre színének természetesen semmi köze a csokoládé ízéhez, csak az önkéntesek agya érzett különbséget.

Nem először végeznek kutatásokat abban a témában, hogy a különböző színű edényekben felszolgált ételeknél más ízt érzünk, pedig valójában semmi különbség nincs. A kutatók szerint például a sárga csomagolás erősíti a citromos ízt, és a kék színű italok szomjoltóbbak, mint a piros színűek. Ezek az információk hasznosak lehetnek a szakácsoknak és az ételek csomagolását végzőknek

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

Egy pár, akik járják a világot, és vicces fényképeket készítenek az útjukba kerülő állatokrólÉrdekességek a nagyvilágból  -  2016. 07. 07.

14 hónappal ezelőtt egy pár otthagyta a munkáját, majd világ körüli utazásra indultak.

Tovább
Hallottál már a Zöld Elefántról?Érdekességek a nagyvilágból  -  2017. 04. 06.

A kezdeményezés elindítója egy középiskolai történelemtanár, Balatoni József, Jocó bácsi. Köszönet érte!

Tovább