A Pénziránytű-BankVelem ProgramotPénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával dolgoztuk ki és működtetjük. A program célja, hogy a PontBank funkcióin keresztül tovább mélyíthessék a diákok pénzügyi ismereteiket és a hétköznapokban is jobban eligazodjanak a pénz világában. A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére.

Az idei tanév során is, a Pénziránytű-BankVelem Program keretében ellátogatunk 100 általános iskolába, hogy játékos módon erősítsük a diákok pénzügyi ismereteit.
Ezt nevezzük az Utazó Iskola Programnak!

Az oktatási intézményekben játékos oktatás keretein belül erősítjük a diákok pénzügyi ismereteit az alábbiak szerint:

A látogatott iskolákban tematikus és korosztály specifikus tanórákat tartunk. Az előadások után vagy alatt az iskola épületében digitális játszóházi kereteken belül történik a pénzügyi tudatosságra való ösztönzés.

Programunkról részletesen

Összefoglaló

A ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban járt a BankVelem Utazó Iskola, amelyről az alábbi hír készült:

Részvételi feltételek, jelentkezés menete

A tanév során csak limitált számú iskolát tudunk látogatni, így az iskoláknak az alábbiak szerint kell jelentkezni a BankVelem Utazó Iskola lehetőségére:

1.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola kizárólag PontVelem Okos Programba regisztrált iskolákba látogat el. Ennek listája elérhető a www.pontvelem.hu weboldalon. Amennyiben egy iskola még nem regisztrált, a weboldalon található együttműködési megállapodás kitöltésével és PontVelem Kft. részére történő továbbítással teheti meg.

2.

A www.pontvelem.hu/utazo-iskola-program weboldalon a tanévre vonatkozóan előre látható, hogy a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola a tanév során melyik megyébe látogat el. Ebben az időtartamban lehet arra számítani, hogy az oktató program ellátogat egy napra az iskolába.

3.

Tekintve, hogy a program a tanév során maximum 100 látogatást biztosít, sajnos nem lesz lehetőség minden jelentkező iskolába eljutni. Túljelentkezés esetén a PontVelem Nonprofit Kft. dönti el, hogy a jelentkező iskolák közül mely iskolákba látogat el a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola.

4.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola térítés mentességének feltétele, hogy a megvalósítás napján, vagy az előre jelzett időpontban, az iskola vezetősége, valamint a korábban kijelölt PontVelem kapcsolattartó és a most delegált Pénziránytű- BankVelem kapcsolattartó pedagógus (lehet azonos pedagógus) is részt vegyenek egy pedagógus tájékoztatón. A tájékoztatót a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola koordinátora tartja meg a helyszínen, 2 X 45 percben, melynek a végén 5 kreditet érő tanúsítványt biztosítunk, minden résztvevőnek. A pedagógustájékoztató délutánonként kerül megrendezésre, megbeszélés szerinti iskolában a környéken. A kijelölt helyi Pénziránytű-BankVelem koordinátoron keresztül tud az iskola a későbbiekben, a pénzügyi programjainkban részt venni.

5.

A Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola térítés mentességének további feltétele, hogy a 1. sz. mellékletben szereplő, az intézményvezető, valamint a Pénziránytű- BankVelem kapcsolattartó által kitöltött és aláírt nyilatkozatot átadják, legkésőbb a megvalósítás napján a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola koordinátorának.

További információkért kérjük érdeklődjön munkatársunknál: Koltay Eszter BankVelem Utazó Iskola Program koordinátor +36 70 611 0922

A korlátozott látogatásra való tekintettel megnyílt a lehetőség, hogy a 2019/2020-as tanévre, előre tudjanak jelentkezni az iskolák a programra.


További részletekért tekintse át szabályzatunkat, vagy a részletes ismertetőt!MEGYÉK
2019/20-as tanév

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2019. szeptember 9-13.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
2019. szeptember 23-26.
Pest megye
2019. október 14-18.
Komárom-Esztergom megye
2019. október 7-11.
Budapest
2020. február 3-7.
Budapest
2020. február 10-14.
Budapest
2020. február 17-február 21.
Budapest
2020. február 24-28.
Fejér megye
2020. március 2-március 6.
Pedagógus tájékoztató
Jelenléti ív kitöltése résztvevők számáraKorábbi Tanévek

A 2018/2019-es tanév

A 2017/2018-as tanév

A 2015/2016-os tanév