A Pénziránytű-BankVelem ProgramotPénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával dolgoztuk ki és működtetjük. A program célja, hogy a PontBank funkcióin keresztül tovább mélyíthessék a diákok pénzügyi ismereteiket és a hétköznapokban is jobban eligazodjanak a pénz világában. A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére.

Az idei tanév során is, a Pénziránytű-BankVelem Program keretében ellátogatunk 100 általános iskolába, hogy játékos módon erősítsük a diákok pénzügyi ismereteit.
Ezt nevezzük az Utazó Iskola Programnak!

Az oktatási intézményekben játékos oktatás keretein belül erősítjük a diákok pénzügyi ismereteit az alábbiak szerint:

A látogatott iskolákban tematikus és korosztály specifikus tanórákat tartunk. Az előadások után vagy alatt az iskola épületében digitális és hagyományos játszóházi kereteken belül történik a pénzügyi tudatosságra való ösztönzés.

A ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban járt a BankVelem Utazó Iskola, amelyről az alábbi hír készült:

Részvételi feltételek, jelentkezés menete

A tanév során csak limitált számú iskolát tudunk látogatni, így az iskoláknak az alábbiak szerint kell jelentkezni a BankVelem Utazó Iskola lehetőségére:

1.

A BankVelem Utazó Iskola kizárólag PontVelem Okos Programba regisztrált iskolákba látogat el. Ennek listáját megtalálja a weboldalon, ahonnan kiválasztható az Ön iskolája is. Amennyiben az Ön iskolája még nem regisztrált, a weboldalon található együttműködési megállapodás kitöltésével és PontVelem Kft. részére történő továbbítással teheti meg.

2.

A tanévre vonatkozóan előre láthatja, hogy a BankVelem Utazó Iskola a tanév során mikor jut el az Önök megyéjébe. Ebben az időpontban számíthat arra, hogy az oktató program ellátogat egy napra az iskolába.

3.

Tekintve, hogy a tanév során maximum 100 iskolát tudunk látogatni, sajnos nem lesz lehetőség minden jelentkező iskolába eljutni. A PontVelem Nonprofit Kft. dönti el, hogy a jelentkező iskolák közül mely iskolákba látogat el a BankVelem utazó program a tanév során.

4.

A Pénziránytű-BankVelem Program térítés mentességének feltétele, hogy a megvalósítás napján az iskola vezetősége, valamint a korábban kijelölt PontVelem kapcsolattartó és a most delegált BankVelemes kapcsolattartó pedagógus (lehet azonos pedagógus) is részt vegyenek egy pedagógus tájékoztatón! A tájékoztatót a BankVelem utazó koordinátora tartja meg a helyszínen, amely kb. 30 perces. A kijelölt helyi BankVelem pénzügyi koordinátoron keresztül tud az iskola a későbbiekben a pénzügyi programjainkban részt venni!

További információkért kérjük érdeklődjön munkatársunknál: Koltay Eszter BankVelem Utazó Iskola Program koordinátor +36 70 611 0922


További részletekért tekintse át szabályzatunkat, vagy a részletes ismertetőt!MEGYÉK
2018/19-es tanév

Komárom-Esztergom megye
2018. október 1-5.
Nógrád megye
2018. október 8-12.
Veszprém megye
2018. október 15-19.
Hajdú-Bihar megye
2018. november 5-9.
Tolna megye
2019. január 7-18.
Baranya megye
2019. január 21-25.
Zala megye
2019. január 28 - feb. 1.
Vas megye
2019. február 4-8.
Csongrád megye
2019. február 11-15.
Békés megye
2019. február 18-22.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
2019. február 25. - márc. 1.
Budapest
2019. február 25- március 1.
Korábbi Tanévek

A 2017/2018-as tanév

A 2015/2016-os tanév