2018/19
GyűjtsVelem

Ebben a tanévben is folytatódott éves megyei hulladékgyűjtő versenyünk, valamint téli és a Fenntarthatósági Témahét keretén belül megrendezett tavaszi időszaki hulladékgyűjtő versenyünk.

BankVelem

A PénzOkos Kupa jubileumi 5. évéhez érkezett. A csapatok először 3 online fordulóban mérkőztek meg,majd újdonságként megyei elődöntők következtek. A megyei elődöntők legjobbjai még 3 régiós középdöntőn is összecsaptak. A régiók 3-3 legjobb csapata pedig a Magyar Nemzeti Bankban megrendezett döntőn találkozott.

A Pénziránytű Alapítvánnyal közösen elindított JátékBank ebben a tanévben is folytatódott. Újdonságként került be a játékba, hogy a diákok különböző kihívások teljesítésével Tudós és Bajnok címeket valamint OkosPontokat szerzhetnek.

A 2018/2019-es tanévben a nagysikerű PénzOkos Kupa mellett egy másik vetélkedőnkön is részt vehettek a diákok, ez volt a Pénzügyi Csúcs.

A Pénziránytű-BankVelem Program az év során még külön pályázatokkal is aktivizálta a pénzügyekről mélyebb ismereteket szerezni szerető diákokat. A MeseTÁRca pályázatban alsós diákok dolgoztak fel egy mesét pénzügyi témákkal fűszerezve, videó formájában. A Plakáttervező pályázaton felsősök készíthettek színes és kreatív plakátokat a befektetések és megtakarítások témakörében. A Pénzügyi hősképző applikációval legaktívabban játszó diákok pedig lehetőséget kaptak arra, hogy barátjukkal együtt nyerjenek egy táborozási lehetőséget.

Jutalmaztuk a programhoz csatlakozó új iskolákat a „100 új iskola a pénzügyek oktatásáért” program keretében valamint a már a programban részt vevő iskolák legaktívabb kapcsolattartóit, ez volt a „Legaktívabb Pénziránytű - BankVelem Tanár” program.

A BankVelem Utazó Iskola Programnak köszönhetően idén is sok iskolát látogatunk meg.

SegítsVelem

A PontVelem és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös cipősdobozos ajándékgyűjtő akciója, mely ebben a tanévben a Karácsonyi MosolyManók elnevezést kapta, minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult: a részt vevő 170 iskola több mint 8000 csomagot gyűjtött a rászoruló gyerekeknek. Akciónkat az EMMI támogatta, a csomagok a GLS segítségével jutottak el az iskolákból a Máltai Szeretetszolgálathoz.

A Máltai Szeretetszolgálat által meghatározott célokra és az iskolák saját alapítványai részére ebben a tanévben is sok felajánlás érkezett a program résztvevőitől.

JátsszVelem

A bónuszpontokért játszható kvízek mellett PénzOkos és ZöldOkos Kupa is várta a diákokat illetve folytatódott a tavaly elindult JátékBank, melyben már különféle rangokat és ezzel plusz jutalmakat is elérhetnek a legjobb diákok.

Ebben a tanévben Magyarország Kedvenc Osztályát kerestük, kreatív, zöld témájú fotókkal és videókkal pályáztak az osztályok. A versenyhez frissen indult Instagram csatornánkat használtuk.

Szintén az Instagramra fókuszálva buzdítottuk a biciklizést szerető diákokat, tanárokat, hogy szurkoljanak a Tour de Hongrie állomásain, ez volt a BringázzVelünk.

Szeptemberben ismét megrendezésre került a Világ Legnagyobb Tanórája, melynek középpontjában az aktivitás, a 17 Globális Cél valamelyikének eléréséért folytatott helyi szintű cselekvésre való ösztönzés állt. A kezdeményezéshez több, mint 500 iskola csatlakozott.

A Fenntarthatósági Témahét 2019.03.18.22-ig került megrendezésre. Az iskolák mintaprojekteket és pályázatokat küldtek be, tanórákat tartottak, melyek során önkéntesek is színesítették a programot. A témahét nyitórendezvénye a Parlamentben került megrendezésre. Áder János köztársasági elnök idén is megtartotta rendkívüli tanóráját, melybe az internetes élő közvetítésnek köszönhetően bárki bekapcsolódhatott. Évzáró rendezvényünk pedig egyben egy fenntarthatóságról szóló konferencia is lett, ez volt az Almazöld Konferencia - Fenntarthatóság A-tól Z-ig.

A Fenntarthatósági Témahéten került megrendezésre a ZöldOkos Kupa döntője is. A PénzOkos Kupához hasonlóan itt is megyei elődöntők követték az online fordulókat. Ezután 3 regionális középdöntő következett, melyek első 3 helyezettje mérhette össze tudását egy dunai sétahajózással egybekötött döntőn.

2017/18

A PontVelem Okos Program a 2017/2018-as tanévben sem okozott csalódást a résztvevőinek, újabb kalandokkal és nyerési lehetőségekkel!

GyűjtsVelem

Három versenyt is hirdettünk a 2017/18-as tanévben: éves megyei hulladékgyűjtő versenyt valamint téli és tavaszi időszaki hulladékgyűjtő versenyt. A tavaszi időszaki hulladékgyűjtő verseny a Fenntarthatósági Témahét keretében került megrendezésre és középiskolák is részt vehettek rajta.

BankVelem

A PénzOkos kupán 5 online fordulóban mérkőztek meg először a 3 fős diákcsapatok, 3 régióban. Minden régió 9 legjobb csapata a régiós döntőkön mérte össze tudását. A régiók 3-3 legjobb csapata pedig a Magyar Nemzeti Bankban megrendezett döntőn találkozott.

A Pénziránytű Alapítvánnyal közösen elindítottuk a JátékBankot, melyben hétről hétre izgalmas és szórakoztató pénzügyi feladatok várták a gyerekeket 3 korosztályban. A feladatok megoldásával BónuszPontokat szerezhettek, melyeket a beválthattak a PontBoltban. Az 5 legtöbb pontot elérő alsós és felsős diák külön jutalomban is részesült.

A 2018-as futball világbajnokság apropóján került megrendezésre a Visa Pénzügyi Foci, melynek keretein belül egy izgalmas online focis játékkal játszhattak a gyerekek, melyben pénzügyi kérdések megválaszolásával lehetett a kapu felé utat törni és gólt lőni. A 16 legügyesebb diák a Csodák Palotájában megrendezett évzárón mérkőzött meg a döntőn, melyet igazi sportkommentátor részvétele tett igazán egyedivé.

Az SMS Bankár játékban a PontBank tranzakciók után kapott sms-ek alapján a diákok jutalom BónuszPontokat kapnak.

A BankVelem Utazó Iskola Programnak köszönhetően idén is sok iskolát látogatunk meg.

SegítsVelem

2017 decemberében a PontVelem és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Varázsolj mosolyt a társad arcára! néven cipősdobozos ajándékgyűjtő akciót hirdetett az EMMI és a GLS támogatásával. Az akcióhoz több mint 160 iskola csatlakozott országszerte és több mint 6400 doboznyi ajándékot ajánlottak fel a rászoruló gyerekek részére.

A SegítsVelem ebben a tanévben is várja a diákok felajánlásait.

JátsszVelem

A bónuszpontokért játszható kvízek mellett PénzOkos és ZöldOkos Kupa is várta a diákokat valamint két újdonság a JátékBank és a Visa Pénzügyi Foci.

Ismét meghirdettük a Magyarország Kedvenc Tanára versenyt, mely ismét nagy sikernek örvendett. A 10 legtöbb szavazatot kapott tanár műszaki cikkekből álló ajándékcsomagot nyert az EMOS támogatásának köszönhetően.

Szeptemberben ismét megrendezésre került a Világ Legnagyobb Tanórája, melynek középpontjában a tudatos táplálkozás és a felelős élelmiszerfogyasztás állt. A kezdeményezéshez több, mint 500 iskola csatlakozott.

A Fenntarthatósági Témahét 2018.04.23.27-ig került megrendezésre, 1 522 iskola 18 881 osztállyal és 318 316 diákkal regisztrált. Az iskolák mintaprojekteket és pályázatokat küldtek be, tanórákat tartottak, melyek során önkéntesek is színesítették a programot. A témahét nyitórendezvénye a Parlamentben került megrendezésre. Áder János köztársasági elnök a klímaváltozásról és a vízválságról tartott önkéntes tanórát a Szentendrei Református Gimnáziumban.

A Fenntarthatósági Témahéten került megrendezésre a ZöldOkos Kupa döntője is. 4 online forduló után, 3 régió 9-9 legjobb csapata a regionális döntőkön mérte össze tudását. A döntőbe végül 9 csapat jutott.

2016/17

A PontVelem Okos Program a 2016/2017-es tanévben is nagy sikert aratott!

GyűjtsVelem

Ebben a tanévben is gyűjthető volt a használt elem, a használt mobiltelefon és e-kütyü is az értékes ajándékokért cserébe.

BankVelem

A 2016/2017-es tanév során meghirdetésre került az OkosPont Bajnokság. A 12 fordulóból álló pénzügyi tudáspróbának köszönhetően a diákok tudással és értékes ajándékokkal gazdagodhattak.

Az SMS Bankár játékban a PontBank tranzakciók után kapott sms-ek alapján a diákok jutalom OkosPontokat kaptak.

A BankVelem Utazó Iskola Programnak köszönhetően 100 iskolát látogattunk meg.

SegítsVelem

A SegítsVelem ebben a tanévben is rengeteg felajánlást kapott a diákoktól.

JátsszVelem

Szeptemberben ismét megtartottuk a Világ Legnagyobb Tanóráját, amely idén is nemzetközi sikert aratott.

Áprilisban került megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét rengeteg nyerési lehetőséggel.

2015/16
GyűjtsVelem

Ebben a tanévben is gyűjthető volt a használt elem, a használt mobiltelefon és e-kütyü is az értékes ajándékokért cserébe. Az éves versenyek mellett időszaki gyűjtőversenyeket is hirdettünk. A versenyek mellett ellátogattunk 20 iskolába a GyűjtsVelem Utazó iskolával.

BankVelem

A BankVelem program keretében 100 általános iskolába látogattunk el és természetesen nem maradhatott el az osztálykirándulás tervező pályázat és a BankVelem PénzOkos Kupa sem. A Kuponfüzetek hátulján található Történelmi érmék gyűjtésével további értékes pontokat és akár élménybelépőket is nyerhettek a PontVelem diákok.

SegítsVelem

A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra a programban gyűjtött pontjaiból támogatást adhattak. SegítsVelem - Adni jó! A tanév során 500 000 pontot ajánlottak fel a diákok jótékony célokra.

A Varázsolj mosolyt egy társad arcára! akció, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésében, az EMMI és a 24H futár támogatásával valósult meg.
Az akciónak köszönhetően 150 iskolában, összesen 4500 ajándékcsomagot állítottak össze a gyermekek rászoruló társaik részére, amelyet a 24H FUTÁR szállított tovább a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központjába.

A Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően további 5 millió Ft összértékű adományok vártak a rászoruló gyermekekre. A KARItatív büdzsé pályázat segítségével 2,5 millió forintot adományozhattak a gyermekek a rászoruló társaiknak az általuk megálmodott költségvetés segítségével. Az összeget, a nyertes költségvetés alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatta el a rászoruló gyermekek részére. Emellett további 2,5 millió Ft értékben juttattak el téli ruházati termékeket a Tiszaroff és környéki településeken lakó gyermekek részére, még az ünnepek előtt.

JátsszVelem

Szeptemberben megtartottuk a Világ legnagyobb tanóráját, majd meghirdettük az Okos Iskola Kupát.

Áprilisban a PontVelem szervezésében valósult meg először a Fenntarthatósági Témahét rengeteg nyerési lehetőséggel, szelektív hulladékgyűjtő versennyel, rajzpályázattal és Fenntarthatósági Kupával.


A tanév során meghirdettük a népszerű Magyarország Kedvenc Osztálya versenyt is.

2014/15
GyűjtsVelem

A GyűjtsVelem segítségével rengeteg hulladék hasznosult újra.

A Tesco támogatásának köszönhetően elindult az alu-doboz gyűjtés.

A Samsungnak köszönhetően bővült a használt mobiltelefonok gyűjtése az e-kütyükkel.

BankVelem

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával elindult a BankVelem oktató program

SegítsVelem

A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra támogatást adhat a programban gyűjtött pontjaiból. SegítsVelem - Adni jó! A segítő szándékú diákok az elmúlt tanévben, csupán néhány hét alatt, a gyűjtésekből származó pontjaikból 50 000 pontot adományoztak a nemes célokra.

JátsszVelem

A Rejtett biztonság játékunk és a BankVelem beindító játék során az iskolák és diákjaik is nyertek.

Az elmúlt tanévben 20 tanár részesült BankVelem ösztöndíjban, összesen 2 millió Ft értékben.

Minden idők legnagyobb sikere volt az Osztálykirándulás tervező pályázatunk, amelyre több száz príma pályázat érkezett, így nagyon nehéz volt a döntés, melyek azok az osztályok, akik valóban megneyerhetik álmaik kirándulását.

Az Energizer támogatásával megtaláltuk az év kedvenc osztályát és tanárát is.

Erzsébet tábor- PontyVelem Horgásztábor- Fonyódliget

Erzsébet tábor -A nyáron sok ezer diák vett részt az Erzsébet táborokban zajló PontVelem és BankVelem tematikus foglalkozásokon, Zánkán.

2013/14
GyűjtsVelem

Ebben a tanévben a Samsung támogatásának köszönhetően, elindult a használt mobiltelefonok gyűjtése, a PontVelem diákok összesen 50 000 mobiltelefont gyűjtöttek.

A használt elemgyűjtésnek köszönhetően 75 tonna használt elem gyűlt össze.

Elindult a 25 hetes mobiltelefon gyűjtő bajnokságunk, amelynek köszönhetően a 2014-es évben 25 osztály nyert egy kirándulást a Samsung gyárba és a Samsung Smart Schoolba.

JátsszVelem

Megtaláltuk az év Kedvenc Zöld Iskoláját

Majd megtaláltuk az év Kedvenc osztályát.

A NÉBIH-el való együttműködés keretében lezajlott a nagy sikerű Tuti biztos? Kvíz sorozat.

A 2014-es labdarúgó világbajnoskság során a PontVelem facebook oldalán elindítottuk nagy sikerű játékunkat, a Keresd a labdát, amellyel hat hét alatt, hetente 14 ajándékcsomagot kaptak ügyes és szerencsés játékosaink.

Erzsébet tábor –PontVelem környezetvédelmi kalandtábor-Zánka, PontyVelem – Fonyódliget

2012/13
GyűjtsVelem

A PontVelem 2012/2013-as tanéve során már 17 000 magyar diák küzdött környezetünk megóvásáért, így összesen 150 tonna használt elemet gyűjtöttek össze.

Elbúcsúztunk MacskAlientől és elindítottuk az új weboldalunkat.

JátsszVelem

Facebook regisztrációs videó pályázat

Facebook virtuális jelmezbál

A PontVelem Nasi közkedvelt édesség volt a diákok körében, amely nemcsak finom volt, de sok diák is nyerhetett vele ajándékot.

Erzsébet tábor –PontVelem környezetvédelmi kalandtábor – Doboz Szanazug

2011/12
GyűjtsVelem

A környezettudatos gyermeknevelés érdekében 2011-ben, különleges programot indított általános iskolák számára a PontVelem Nonprofit Kft. A program egy komplex használtelem-gyűjtő verseny volt diákoknak és iskoláiknak. A tanév során a diákok az egyéni elemgyűjtő dobozukba a veszélyes hulladéknak számító használt elemeket gyűjtötték, a gyűjtött mennyiségtől függően pontokat kaptak, amikből egyéni és közösségi ajándékokat vásárolhattak.

A környezettudatos iskolák és diákok 75 tonna használt elemet gyűjtöttek össze a 2011-2012-es tanévben.

JátsszVelem

Az elemgyűjtéssel kalandtáborozást is nyertek a diákok.

PontVelem környezettudatossági tesztet indítottunk a facebook oldalunkon

Az Energizer támogatásával online játékukhoz adtunk kódokat a PontVelem tagok részére.

Facebook meghívás kampányunkkal értékes ajándékokat nyerhettek a diákok.