Fáradtságos munkával megszerzett pontjaid (a való életben a pénzt) nemcsak elköltheted, hanem be is teheted Bankba, ahol a pontok fognak helyetted „dolgozni”. :)

Pont(Bank)számla
A pontjaidat tarthatod számlán. A számlát a Bank vezeti. Ide érkeznek a pontjaid, innen válthatsz be, utalhatsz, és ha ügyes vagy egyre több pontod lesz.
Pont(Bank)-
számlaszám
Hogy ne keveredjenek el a számlák, és az az egy csak a tiéd legyen, minden számlának egyedi száma van, ami 2*4 számjegyből áll (pl. 1111-2222).
Hirdetmény/
kondíciós lista
Csupa hasznos dolgot tudhatsz meg belőle, például, hogy mennyi kamatot fizet a Bank a spórolt pontjaid után, és mibe kerül, ha pontot váltasz be a számládról.
Jövedelem
Az a PONT, amit a munkádért/tudásodért kapsz.
Bevétel
A Bankba érkező pontjaid, amit a munkádért (gyűjtésért, játékért) jövedelemként kapsz.
Kiadás
Ha a pontjaidat beváltod, vagy elutalod őket más számlára.
Számlavezetés
A Bank úgy vezeti a számlán a pontjaid, hogy minden bevételed és kiadásod összeírja.
Egyenleg
A számládon a bevételeid és kiadásaid különbsége az egyenleg. Figyelj, hogy több legyen, mint 0. :)
Beváltás
Költhetsz a számládról például beváltással. Ez kiadás, és csökkenti az egyenleged.
Utalás
A számláról elküldhetsz pontokat egy másik számlára. Ez is kiadás, és csökkenti az egyenleged. Ha viszont neked utal valaki, akkor az a te bevételed lesz, nő a számlád egyenlege.
Megtakarítás
Ha egy hónapban nem költöd el az összes megszerzett pontod, akkor amit nem költöttél el, azt megtakarítottad. Ügyes vagy!
Lekötés
Amikor nem szeretnéd egyből elkölteni a pontjaid a legjobb, ha odaadod a Banknak egy időre, amiért ő cserébe kamatot fizet, így többet kapsz vissza.
Betét
Azokat a pontokat, amiket egy időre a Banknak adsz, betétnek hívjuk.
Futamidő
Az az idő, amíg a Banknál van a pontod és te nem használhatod. Ha letelik a futamidő, visszakapod a betett pontokat, a betétet, sőt ez után még kamatot is kapsz.
Kamat
A Bank cserébe, amiért lemondtál róla, hogy egy ideig (a futamidő alatt) elköltsd a pontjaidat, többet ad vissza, mint amit betétbe tettél. Ez a „több” a kamat. %-ban mérjük.
Költségvetés
Fontos, hogy jól gazdálkodj a pontjaiddal! Legyen megtakarításod, és okosan kösd le a pontjaid.
Internetbank
(PontBank)
Az az internetes felület, ahol kellő biztonság mellett intézheted a „pontos” ügyeidet a Banknál.
Számlatörténet
Hogy jól tudd követni, hogy mennyi bevételed, kiadásod, lekötésed volt a számlán, és hogy mennyi pontot váltottál be, a Bank ezekről egy listát vezet.
Költség/díj
Semmi sincs ám ingyen. Amiért a Bank dolgozik a pontjaiddal (számlát vezet, betétet leköt, utalást hajt végre, stb.) költséget/díjat kérhet. Lehet, hogy egy ideig nem kéri a Bank ezeket a költségeket/díjakat. Ezt akciónak hívjuk. Ezeket is megtalálhatod a hirdetményben/kondíciós listában.
GyűjtőSzámla
Ide kerülnek bevételként a gyűjtésből szerzett pontjaid (a jövedelmed). Innen is válthatsz be, utalhatsz, sőt lekötést is végezhetsz.
OkosSzámla
Ide kerülnek jóváírásra az OkosPontjaid. A regisztrációért 10 OkosPontot adunk neked. Bizonyos tudáspróbákért OkosPontokat adunk, amelyek ugyanolyan értékesek, mint a GyűjtőPontok, beválthatod, lekötheted ezeket is.
BónuszSzámla
Ide a játékokból (bizonyos tudáspróbák) gyűjtött BónuszPontjaid kerülnek. A regisztrációért is kapsz 100 BónuszPontot. (Régebben szuperpontnak hívták.) Csak akkor használhatod fel őket, ha az Alapszámlán is van Gyűjtő- vagy OkosPontod. Ezeket a pontokat is lekötheted.