A PontVelem Okos program 9. éve szervez „Kedvenc” versenyeket, ebben az évben a tavalyi siker mintájára ismét Magyarország Kedvenc Zöld Osztályait kerestük.

Minden hazai általános- és/vagy középiskolai osztály megmutathatta, hogy mennyire fontos számára a fenntarthatóság. Videóval, vagy fényképpel lehetett nevezni az osztályokat és bármilyen kreatív, Földünk megóvásával kapcsolatos „zöld” téma kerülhetett a pályázatokra. Az osztályok szemléltethették, hogyan formáznak meg bizonyos formákat, vízcseppet, egy fát, vagy bármit, akár a szabadban, akár az iskolában. A lényeg az volt, hogy az osztályok kreatívan mutassák be, hogy számukra nagyon fontos a fenntarthatóság, majd az elkészült fényképet vagy videót népszerűsítsék a közösségi oldalakon.

A nevezési időszak 2020. október 5-től 2020. november 5-én 12:00 óráig, a verseny 2020. november 20-án éjfélig tartott.

Összesen 54 osztály pályázott, 18 videó és 36 fotót népszerűsítettek az osztályok. A videókat összesen 7247 alkalommal tekintették meg, a fotókra összesen 1838 like-ot gyűjtöttek az osztályok.

Magyarország Kedvenc Zöld Osztálya fotó kategória nyertese:

4552 Napkori Jósika Miklós Általános Iskola 5. a osztály Osztályfőnök: Heppné Hajdók Éva

252 like érkezett a képre

Az osztály minden tagja nyert egy hátizsákot, kis konzerv növényt és egy távcsövet nyert. Az osztály két kirándulást nyert 100 000.- Ft értékben. (Paintball és Agóra Élményközpont)

Az osztályfőnök nyereménye: 1 kerékpár

Magyarország Kedvenc Zöld Osztálya videó kategória nyertese:

4600 Vári Emil Általános Iskola 6. b osztály Osztályfőnök: Tóthné Annuska Zsuzsanna

Nyertes videó:

594 megtekintés

Az osztály minden tagja nyert egy hátizsákot, kis konzerv növényt és egy távcsövet.

Az osztály minden tagja 5700.- Ft értékben kapott EMAG utalványt.

Az osztályfőnök nyereménye: 1 kerékpárSZERVEZŐK, TÁMOGATÓK

A Magyarország Kedvenc Osztálya 2020 verseny a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (1013 Budapest, Döbrentei utca 2.) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (1054 Budapest, Akadémia u. 3.) támogatásával, továbbá a New Wave Media Group Kft. (1126 Nagy Jenő u. 12.) médiatámogatásával valósul meg.

KAPCSOLAT

A versennyel kapcsolatban részletes leírást találsz az oldalon található játékszabályzatban.
Bármilyen javaslat, kérdés, észrevétel esetén bátran fordulj hozzánk e-mailen keresztül (pontvelem@pontvelem.hu) vagy a kapcsolatfelvételi űrlapot felhasználva!