A MosolyManók ismét akcióban

Indul az országos iskolai karácsonyi adománygyűjtés

 

Idén már a hatodik alkalommal szervezi meg a karácsonyi MosolyManók akciót a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató támogatásával az ország minden általános iskolájában. Az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló akcióban a korábbi öt év alatt több mint 26 ezer ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek a rászoruló kortársaiknak. A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója az Origo.

A felajánlások gyűjtése 2021. november 2. és december 6. között zajlik az általános iskolákban! 


Idén első ízben, nem csak a gyerekek jótékonykodhatnak az akcióban, hanem a „Felnőtt Mosolymanók”, vagy akár cégek is, akik az erre a célra létrehozott Mosolymanók számlára utalhatnak támogatást. Az így összegyűlt pénzt is a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az ajándékcsomagok iskolai gyűjtése roppant egyszerű. A PontVelem Okosprogram és a Máltai Szeretetszolgálat arra hívja a gyerekeket, az általuk már nem használt, de jó állapotú, vagy kifejezetten erre az alkalomra vásárolt új játékaikat rakják egy dobozba, csomagolják be, majd írják rá, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik azokat. A MosolyManók akciónak amellett, hogy örömet szerezzen a gyerekek, az is célja, hogy felhívja az adományozó gyerekek és szülők figyelmét arra, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, amelynek ők maguk is örülnének. Ügyeljenek arra, hogy csak hibátlan, hiánytalan és megtisztított játékokat, illetve fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket helyezzenek a dobozba. A gondoskodó odafigyeléssel összeállított csomagok valódi karácsonyi ajándékok lehetnek a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel. A csomagokat csak be kell vinni az iskolába, onnan már a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató szállítja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, ahonnan a karitatív szervezet még karácsony előtt eljuttatja az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek. Az elmúlt években a MosolyManók karácsonyi ajándékaiból jutott a Szeretetszolgálat iskoláiba és óvodáiba járó gyerekeknek, valamint a máltai szervezettel kapcsolatban álló családoknak, és a Szeretetszolgálat partnerszervezeteinek is.

A csomagok megfelelő összeállításához ez a kis videó nyújt segítséget.

A 2020-as évben gyűjtött ajándékcsomagok egy részét a Felzárkózó települések program egyik helyszínén, Nógrádszakálon adták át a PontVelem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. Az erről készült képes beszámoló a weboldalon tekinthető meg.

 

A korábbi évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők. Az akcióról 2017-ben az M1 Iskolapad is készített kisfilmet, az első, 2015-ös ajándékgyűjtésről az M1 Híradó is tudósított. Az akciót népszerűsítő kisfilmet ide kattintva tekintheti meg.


A csomagok elszállítási időszakairől, és a program kereteiről itt olvashat bővebben. 

PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni: SegítsVelem – Adni jó! A kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

5 éves a karácsonyi MosolyManók akcióPontVelem Okos Program hírei  -  2020. 11. 06.

A rászoruló családok idén is számítanak a segítségükre!

Tovább
Pont Téged keresünk! Legyél a PontVelem állandó videósa! Te is lehetsz sztár, egész évben számítunk Rád!PontVelem Okos Program hírei  -  2022. 05. 11.

Készíts egy vagy több rövid videót és küldd el nekünk! Minden beküldött videó után fix 50 BónuszPontot írunk jóvá a PontSzámládon! Amennyiben a videót jónak találjuk és Te leszel az egyik videósunk, akkor kikerül a közösségi média oldalaink (Facebook, Instagram, TikTok) egyikére és 500 OkosPontot írunk jóvá a PontSzámládon minden megjelenített videó után!

Tovább