Közel 1400 kisgyermek kezdte MosolyTáskával az iskolát

 

Mosollyal és új táskával kezdhette az iskolaévet mintegy 1400 kisdiák a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. jóvoltából. A MosolyTáska elnevezésű adománygyűjtés révén 1385 iskolatáska gyűlt össze, melyeket a Máltai Szeretetszolgálat tanszerekkel töltött meg, és juttatott el olyan családoknak, ahol az iskolakezdés nagy terhet jelentett.

Az idén első alkalommal meghirdetett év végi iskolatáska-gyűjtés lényege az volt, hogy az átalános iskolákba járó gyerekek június 1. és 23. között MosolyTáskát készíthettek a már kinőtt vagy megunt iskolatáskáikból, amelyeket a következő évben már nem terveztek használni. Vagyis az év végén a jó állapotú táskáikat megtisztítva – akár üresen, de akár tanszerekkel is megtöltve – leadhatták az iskolájukban egy kapcsolattartó tanárnak.

A felajánlott eszközöket a GLS szállította a Máltai Szeretetszolgálat raktárába, ahol tanszercsomagokkal töltötték meg azokat. A karitatív szervezet országszerte több ezer családdal áll kapcsolatban, így az összegyűlt 1385 táska augusztusban oda került, ahol azokra a legnagyobb szükség van. A táskákba a gyerekek bíztató üzenetet, rövid jókívánságot is tettek, hogy az adomány személyes ajándékká, vagyis igazi MosolyTáskává váljon.

A gyűjtés célja pont ezért túlmutat azon, hogy a táskák az iskolakezdéskor segítenek a rászoruló családoknak: a MosolyTáska-akció arra ösztönzi a gyerekeket, hogy amint a pénzügyi tudatosság és a környezetvédelem, úgy a segítségnyújtás is legyen természetes része az életüknek. A PontVelem és a Máltai Szeretetszolgálat másik közös akciója is ezekre az értékekre kívánja felhívni a figyelmet: a Karácsonyi Mosoly Manók programban az elmúlt öt évben összesen több mint 36 ezer kisgyermeknek készítettek karácsonyi ajándékcsomagot kortársaik.

 

Köszönjük a résztvevő iskoláknak és diákoknak a hozzájárulásukat!

 

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

SegítsVelem a bajbajutott gyermekeknek!PontVelem Okos Program hírei  -  2022. 03. 03.

A PontVelem Okos Program tagjaként továbbra is lehetőséged van jótékonykodni! Bármikor megteheted újra, hiszen adni mindig öröm! Egy pont is számít, a lényeg, hogy segítsünk a rászorulóknak! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kárpátaljai területeken és a határnál segíti a háború elől menekülő embereket, illetve az ország egész területén támogatja a befogadott családokat. A SegítsVelem Programban most a pontjaidból is felajánlhatsz a bajbajutott családok megsegítésére!

Tovább
Ki a kedvenc sztárod? Mondd el nekünk 30 BónuszPontért!PontVelem Okos Program hírei  -  2022. 03. 28.

Kiket követsz szívesen a közösségi médiában? Szerinted ki a legjobb, kit kedvelsz a leginkább?

Tovább