A Föld napja alkalmából világszerte különféle eseményeket szerveznek, hogy felhívják a társadalom figyelmét a környezetvédelem, fenntarthatóság és zöld gazdaság fontosságára. Ezen alkalomból, valamint a 2021. április 19-23. között meghirdetett Fenntarthatósági Témahét keretén belül a Pénzmúzeum és a PontVelem országos videó- és fotópályázatot hirdet az általános- és középiskolás diákok számára a környezettudatos magatartás jegyében. A Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének iskolai erősítése.

A pályázat fókuszában a forgalomból bevont bankjegyek és érmék, valamint értékkel már nem bíró, egyéb fizetőeszközök szerepelnek, melyeknek a pályázatban megszólított diákok új életet és célt adhatnak kreatív megoldásaikkal.

A diákokat arra ösztönöznénk, hogy otthoni környezetük alapos átkutatásával, a fiók alján rejlő kincsek - forgalomból bevont bankjegyek és érmék, valamint értékkel már nem bíró, egyéb fizetőeszközök - felfedezésével mutassák meg, ők mit tennétek velük, milyen szemléletformáló újrahasznosítási ötletek lapulnak a tarsolyukban.

Környezetünk védelme nagyban az egyén, illetve az egyénekből álló társadalom gondolkodásmódján múlik, így egy jó ötlettel Te is nagyban hozzájárulhatsz közvetlen környezeted, családod, barátaid és ismerőseid hozzáállásának, szokásainak formálásához, és így kiemelt szereplője lehetsz a környezetvédelemért folytatott mindennapi küzdelemnek.

Mutasd meg nekünk, Te milyen kreatív újrahasznosítási módot szánnál a régi fizetőeszközöknek!

Készíts videót vagy fotót, és küldd el nekünk egy rövid esszé kíséretében!

Szólj az osztálytársaidnak is, mert a legtöbb pályázót delegáló iskolát is díjazzuk!

Pályázati feltételek: olyan általános- és középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akiknek fontos a környezetért folytatott küzdelem a mindennapjaik során, és kreatív ötleteikkel hozzájárulnának a forgalomból bevont bankjegyek és érmék, valamint értékkel már nem bíró, egyéb fizetőeszközök újjászületéséhez. Egy pályázó egy pályaművet küldhet be, a jelentkezés a pályázati adatlap beküldésével együtt érvényes.

A legkiemelkedőbb, legötletesebb alkotást kategóriánként (videó és fotó kategória) egy-egy iPhone SE készülékkel díjazzuk.

A szakmai zsűri a fődíj mellett különdíjként 8 db PontVelem NEO hátizsákot is kioszt mindkét kategóriában a 2-5. helyezett számára, valamint a legaktívabb, azaz legtöbb pályázót delegáló iskolát egy projektorral díjazzuk.

Beküldési határidő: 2021. május 21., péntek éjfél.

Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály és a PontVelem Nonprofit Kft.

Eredményhirdetés: 2021. június 3., csütörtök

Jelentkezés előtt kérjük, olvasd el a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya által szervezett nyereményjátékok szabályzatát, amelyet itt tudsz letölteni.

A beküldéshez szükséges információkért kattints az alábbi linkre!

Játékszabályzat

Nyilatkozat (18 év feletti pályázók részére) a felhasználási jog átruházásáról és az adatkezelési hozzájárulásról

Nyilatkozat (14-18 év közötti pályázók részére) a felhasználási jog átruházásáról és az adatkezelési hozzájárulásról

Nyilatkozat (14 év alatti pályázók részére) a felhasználási jog átruházásáról és az adatkezelési hozzájárulásról

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!