A közel négy hónapon keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupa Junior versenyen országszerte többszáz általános iskolás-korú diák vett részt, összesen 254 regisztrált három fős csapattal. Idén, a helyzetre való tekintettel, a tavalyi BankVelem PénzOkos Kupa országos döntő mintájára, online bonyolítottuk le az országos ZOOM döntőt. Nagyon szépen teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg az igen nehéz, de játékos feladatokat, láthatóan élvezték az online világ adta lehetőséget. Tíz csapat versenyzett a döntőben, akik jobbnál jobb csapatnevekkel és hihetetlen jó pénzügyi tudással rendelkeztek.

 

1

Számoló gepárdok

2220 Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Vecsés

2

Szerencsetallérok

8900 Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium

3

Csajhatalom

6729 Szegedi Fekete István Általános Iskola

4

Mindenversenyenindulunk

1142 Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

5

Milliomosok

2700 Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

6

Nyuszlák

2131 Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

7

Dagobert Nénik

2700 Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

8

Beoltott barátiak

9081 Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

9

Hármas-Kardos

2310 Kardos István Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, Szigetszentmiklós

10

Bulisták

8230 Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola

 

 

A csapatok ZOOM szobákban versenyeztek és külön-külön oldották meg a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola csapata által kreált, nagyon színvonalas, online „szabadulószóba” rejtélyeit. A megmérettetés nagyon szoros volt, a vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, „Számoló Gepárdok” csapata első helyezést ért el, második helyezett a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, „Szerencsetallérok” nevű csapata lett, valamint harmadik helyezett a Szegedi Fekete István Általános Iskola, „Csajhatalom” nevű csapata.

 

Az első három helyezett csapat minden tagja értékes ajándékot kapott, Huawei MatePad T8 tablet, LG okostelefon és JBL hangszóró is volt a díjak között. A legtöbb csapatot regisztráló iskola verseny esetén döntetlen eredmény született, így a két nyertes iskola 50-50 ezer Ft alapítványi támogatásban részesül. A junior versenyre 15-15 regisztrált csapattal nyert a Szentendrei Református Gimnázium és a Kardos István Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium.  A döntő többi résztvevője sem tért haza üres kézzel: minden diák és tanár online levásárolható utalványt kap.

 

 

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

AlmaZöld díjátadó gálaPontVelem Okos Program hírei  -  2020. 12. 04.

Az egy órás rendezvényen bemutatjuk a Fenntarthatósági Témahét legfontosabb eredményeit, a különféle versenyeken és programokon részt vett legeredményesebb diákokat, tanárokat és iskolákat, valamint a díjazott pályaműveket.

Tovább