„Nagyon tetszettek az ötletes feladatok ebben a szokatlan formában. Az járványhelyzet mindenkit kihívás elé állított, ennek ellenére gördülékenyen mentek a ZOOM-os fordulók is. Mindig élmény egy olyan versenyen részt venni, melyre a felkészülés alatt gyakorlati tudást is sajátítunk el, és értékes jutalmakat is kaphatunk. Sok verseny elmaradt ebben az évben a koronavírus miatt, örülünk, hogy ez nem.”

-mondta el Kiss Botond Attila a nyertes Pont Velünk csapat egyik versenyző diákja.

 

A második helyezett HetediCa$h csapat is nagyon jól érezte magát a versenyen.

Janka szerint izgalmas volt a verseny, leginkább a Zoom miatt, viszont élőben biztos más lett volna. Laci beszámolója szerint is nagyon izgalmas volt, a feladatok ötletesek voltak, illettek a Zoomba. Kornél is örült, hogy nem lett elhalasztva a verseny: „A jelenlegi járványhelyzet ellenére is tökéletesen lett megszervezve a verseny. A feladatok a Zoom előnyeit kihasználva voltak elkészítve, ezért senki nem indult technikai hátrányokkal.”

 

A HetediCa$h csapat felkészítő tanáraként is komoly kihívás volt, hogy miket és hogy gyakoroljunk egy ilyen típusú versenyre. De én is csak ismételni tudom, amit a gyerekek írtak, hogy nagyon gördülékenyen és ötletesen lett megoldva a verseny. Köszönjük szépen mindenki munkáját.”- írta Szántóné Éva pedagógus.

 

A Profi befektetők csapat, Martin, Gergő és Ádám is nagyszerűen teljesített a döntőn. Nem véletlenül, hiszen hónapokig készültek a versenyre. „2019 őszén mi is belevágtunk és beneveztünk a Pénzokos Kupára! Minden fordulóban voltak pénzügyi és trükkös matekfeladatok! Szerencsére mi mind a kétfélét szeretjük, így sikerült a továbbjutás. Amikor megtudtuk, hogy a 10 fős döntőbe is bekerültünk, hangosan ujjongtunk. Mivel online tanítás volt, így a versenyre is videókonferencián készültünk: gyorsasági kvízekkel és szituációs játékokkal, melyen sokat nevettünk!

 

A zoom-os Pénzokos Kupa verseny nagyon izgalmas volt, a külön szobában csütörtökön egy nagyon erős csapattal kerültünk össze, de végül is a párbajban sikerült tovább jutni. Pénteken a végső megmérettetésben az IGAZ-HAMIS pörgős volt, a külön szobában a kamatos feladattal hamar végeztünk. Köszönjük a szervezést, hogy a karantén ellenére is eljuthattunk a döntőig, és a nyereményeket is! Végig nagyon szoros volt a verseny, végül is 1 ponttal lettünk harmadikok. A zsűri nagyon kedves volt. Reméljük, hogy jövőre is ott tudunk lenni a legjobbak között!!”

 

Nagyon szépen teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg az igen nehéz, de játékos feladatokat, láthatóan élvezték az online világ adta lehetőséget. Az első három helyezett csapat minden tagja nagy értékű ajándékot kapott, iPad, ASUS laptop, Samsung okostelefon is volt a díjak között. A legtöbb csapatot regisztráló, és az első három helyezést elért csapat az egyéni ajándékok mellett az iskolájának is nyert támogatást, de a döntő többi résztvevője sem tért haza üres kézzel: minden diák és tanár ajándékot kapott. Nagyon meghatódtak és örültek a versenyzők, amikor kiderült, hogy a verseny fővédnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, az online ZOOM döntő idejében telefonon keresztül is drukkolt és gratulált a döntős diákoknak. 

Bízunk benne, hogy jövőre is találkozunk! 

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!