A közel fél éven keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupán országszerte több ezer általános iskolás-korú diák vett részt három fős csapatokkal. A korábbi években a Magyar Nemzeti Bank adott otthont a verseny döntőjének, idén azonban a helyzetre való tekintettel online bonyolították le az országos döntőt, amely során három körben versenyeztek a diákok. Nagyon szépen teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg az igen nehéz, de játékos feladatokat, láthatóan élvezték az online világ adta lehetőséget. Első körben tíz csapat versenyzett a döntőben, akik jobbnál jobb csapatnevekkel és hihetetlen jó pénzügyi tudással rendelkeztek. Szerencsetesók, Kovászosuborka, Pont velünk, Profi befektetők, HetediCa$h, Tanítványok, DöntsOkosan, RKR bank, RunningMoney, Beosztók csapatok kerültek a legjobb 10 csapat közé.

 

Innen 6 csapat jutott tovább (Szerencsetesók, Kovászosuborka, Pont velünk, Profi befektetők, HetediCa$h és a Tanítványok,) akik ZOOM szobákban kettesével párbajozva küzdöttek a továbbjutásért. Hipp-hopp, online érkeztek egyik szobából a másikba, mégis tökéletesen teljesítettek, élvezték a versenyt. Ezt követően, a 3 legjobb csapat versenyezhetett a dobogós helyezésekért.

 

A megmérettetés nagyon szoros volt, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Pont Velünk csapata első helyezést ért el, második helyezett a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola HetediCa$h nevű csapata lett, valamint egy pont híján lett harmadik helyezett a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Profi befektetők csapata.

 

Az első három helyezett csapat minden tagja nagy értékű ajándékot kapott, iPad, ASUS laptop, Samsung okostelefon is volt a díjak között. A legtöbb csapatot regisztráló, és az első három helyezést elért csapat az egyéni ajándékok mellett az iskolájának is nyert támogatást, de a döntő többi résztvevője sem tért haza üres kézzel: minden diák és tanár ajándékot kapott. 

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos Program keretében megvalósuló Pénziránytű-BankVelem Program a tudatos iskolák és diákok programja, amelynek keretein belül a szervezők játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt a pontokat akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg 1155 általános iskola közel 55 000 felhasználója regisztrált a programba. A PontVelem Okos Programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.

 

A 6. BankVelem PénzOkos Kupa lezárult, de a verseny természetesen jövőre is megrendezésre kerül! Addig is, a Pénziránytű-BankVelem Program mindig tartogat valami remek meglepetést, játékos pénzügyi kihívást iskoláknak, tanároknak, szülőknek és diákoknak egyaránt!

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!

További hírek

MosolyTáska – Iskolatáska gyűjtést hirdet a Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelemPontVelem Okos Program hírei  -  2021. 05. 31.

Országos iskolatáska gyűjtést szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelem Okos Program június 1. és 23. között.

Tovább