Idén harmadszorra hirdetjük meg nagy sikerű karácsonyi ajándékgyűjtő akciónkat, mely mostantól a Karácsonyi MosolyManók nevet viseli. A kezdeményezés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a GLS-sel és az EMMI-vel együttműködve jöhet létre.

Az első évben több mint 5000 csomagot gyűjtöttek össze az akcióhoz csatlakozott iskolák, majd 2017-ben már több mint 6000 csomaggal tudtunk segíteni a rászorulókon. Reméljük idén is sikerül minél több gyermek karácsonyát szebbé tennünk!

A Karácsonyi MosolyManóknak mindössze annyi dolguk van, hogy megunt, de jó állapotú játékaikat becsomagolják, beviszik az iskolába és átadják tanáruknak. A csomagok elszállítását a tanár igényli majd. 

Az ajándékokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

 

A karácsonyi ajándékok gyűjtésének pontos menete hamarosan megtalálható lesz honlapunkon. 

Amennyiben már az őszi szünetben nekiáll valaki a csomagolásnak érdemes tudni, hogy csak olyasmit csomagoljon be, ami még használható más számára, az ajándék maximum 50x50x50 cm-es dobozba kerüljön, jól lezárva és ráírva hány éves és milyen nemű gyereknek szól, valamint, hogy elsősorban játékokat gyűjtünk (esetleg könyv, iskolai holmik szóba jöhetnek), ruhát és élelmiszert nem.

„A PontVelem Okos Programban a gyerekek megélhetik a mindennapjaikban az önzetlen segítés örömét. A SegítsVelem kezdeményezésünk keretében a diákok egész évben támogathatják a rászorulókat és azt tapasztaljuk, hogy örömmel segítenek. Megtisztelő számunkra, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve az EMMI és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával ismét megvalósíthatjuk a karácsonyi ajándékgyűjtést is. „Célunk, hogy minél több gyermek arcára varázsoljunk mosolyt karácsonykor. Azokéra, akik kapnak, és azokéra is, akik adnak.”- mondta el Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik legfontosabb küldetése, hogy a szükséget szenvedő családok gyerekeinek házhoz vigye a játék örömét. Ez egész egyszerűen minden gyereknek jár. Az iskolákban zajló gyűjtés sokak számára teszi lehetővé, hogy idén nekik is igazi ünnep legyen a karácsony.

 „Örülünk, hogy immáron másodszor egy olyan jó ügy mellé álltunk, ahol szakmai tudásunkkal, hozzáértésünkkel, a GLS hálózatával tudjuk segíteni az akció sikerességét. Ezzel mi is közreműködünk abban, hogy sok nélkülöző gyermek számára mégis szebbé, örömtelibbé váljon az ünnepi időszak.” – mondta el Farkas Gergely ügyvezető igazgató a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag - Logisztikai Kft. képviseletében.

 

 

Kapcsolódó kvízek:

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!