A már két éve sikeresen futó Világ Legnagyobb Tanórája idén is megrendezésre kerül a 2017. szeptember 18-ával kezdődő héten. A mai napig már több, mint 3600 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez.

A szervezők ebben az évben is kijelölték a 17 Globális Cél megismertetése mellé azokat a témákat, amit részletesebben terveznek körüljárni. Idén a tudatos táplálkozás, felelős élelmiszerfogyasztás és az ezzel kapcsolatos fenntarthatósági témák lesznek a középpontban.

A Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezést továbbgondolva Magyarországon 3 pályázatot hirdetünk meg az általános iskolások alsó és felső tagozatos diákjainak, valamint a középiskolás diákok számára, melynek nyertesei értékes nyereményekben részesülnek.

==> Töltsd ki a pályázatokkal kapcsolatos kvízünket és szerezz bónuszpontokat!

 

Az esemény megnyitója 2017.09.18-án került megrendezésre az Állatkertben, a PontVelem Nonprofit Kft. és az Új Nemzedék Központ szervezésében. 

==> Nézd meg az eseményről készült képgalériánkat!

 

A megnyitón neves előadók köszöntötték a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból és a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából érkezett tanulókat és nyitották meg a hetet.

Előadók

Novák Katalin család- és ifjúságügyért és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Nobilis Márton - ügyvezető, Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.

Matolcsy Miklós - ügyvezető igazgató, PontVelem Nonprofit Kft.

Dr. Soós Gábor  - főtitkár, UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága

Dr. Tausz Katalin - gyermekjogi vezető, UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány

Kutas István - vállalati kommunikációs igazgató, Telenor

Kálmán Kristóf - Telenor

Az előadások után a Ládafia Bábszínház szórakoztatta a gyerekeket, majd az Új Nemzedék Központ munkatársainak vezetésével szemléletformáló aktivitásban vehettek részt.

Oszd meg a hírt ismerőseiddel!