Tegyél környezetünkért, gyűjtsd a használt elemeket és akkumulátorokat, a gyűjtött pontjaidat pedig kösd le a PontBankban vagy váltsd be szuper ajándékokra a PontBoltban!

Baranya

Bács-Kiskun

Békés

Borsod-Abaúj-Zemplén

Budapest

Csongrád

Fejér

Győr-Moson-Sopron

Hajdú-Bihar

Heves

Jász-Nagykun-Szolnok

Komárom-Esztergom

Nógrád

Pest

Somogy

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Tolna

Vas

Veszprém

Zala

GyűjtsVelem időszaki használt elem-, mobiltelefon és e-kütyü gyűjtő bajnokság magyarországi PontVelem általános iskolák iskolák és diákjaik részére a Fenntarthatósági Témahét keretein belül.

Az akciós gyűjtési időszak alatt, a PontVelem Okos Program keretében gyűjts minél több használt elemet, használt mobiltelefont és e-kütyüt, majd add le az iskolai kapcsolattartódnak!

Rögzítsd a kapcsolattartódtól kapott kuponokon található kódokat a www.pontvelem.hu oldalon! Digitális kuponokat is használhatsz, illetve a Kapcsolattartód kérheti a tömeges kuponjóváírást is.

Az időszak alatt, a hulladékonként legtöbb kupont beváltó, illetve GyűjtőPontokat gyűjtő 10-10 általános iskoláskorú diák nyerhet ajándékot.

A pontvelem.hu oldalon található toplista segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető az adott időszakban a diákok által beváltott kuponok száma és az iskolák helyezése.

A toplistán pontosan megtekinthető, hogy az iskolák és a diákok az adott időszakban hány kg használt elemet, mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtöttek. A gyűjtött hulladékok súlya nem jelenik meg azonnal a toplistákon, de a jóváírt kg-ok maximum két óra elteltével frissülnek a listán, így csak az adatok frissülését követően látható az éppen aktuális gyűjtött mennyiség a diákok alatt.

Köszönjük, hogy játszol velünk!

Nyeremények mindkét hulladék kategóriában külön-külön

A 10 legtöbb mobiltelefont és e-kütyüt, valamint a 10 legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák részesül külön díjazásban.

  • 1.helyezett nyereménye Samsung Galaxy A51 MobiltelefonKártyafüggetlen, Dual SIM, 128GB, LTE, Fehér
  • 2.helyezett nyereménye Samsung Galaxy Tab A7 TabletOcta-Core processzorral, 10.4", 3 GB RAM, 32GB, Wi-Fi, Ezüst
  • 3.helyezett nyereménye Huawei P30 Lite MobiltelefonKártyafüggetlen, Dual SIM, 128GB, LTE, Éjfekete
  • 4.helyezett nyereménye Huawei MediaPad T5 Tablet 10.1"2GB RAM, 32GB, Wifi, Fekete
  • 5.helyezett nyereménye JBL FLIP 5 hordozható hangszóróBluetooth, Fekete
  • 6-10.helyezettek nyereménye JBL T510 BT BLK fejhallgatóBluetooth, Fekete

A verseny támogatói

Emberi Erőforrások Minisztériuma(használt elemgyűjtés) Innovációs és Technológiai Minisztérium (aktív iskolák) Telenor Magyarország (használt mobiltelefon és e-kütyü gyűjtés)

A Tavaszi GyűjtsVelem időszaki hulladékgyűjtő verseny időtartama

A verseny 2021. április 19. -től 2021. május 31-én 12:00 óráig tart.

Iskolák díjazása

Minden megye legtöbb használt elemet gyűjtő iskolája, valamint minden megye legtöbb használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskolája 35 000 Ft alapítványi támogatásban részesül.

Aktív iskolák részére meghirdetett verseny

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően, a legaktívabb, tehát a legtöbb használt elemet és használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskola egy osztálya, 2021. őszén ellátogathat egy elem újrahasznosító telepre. Az osztály létszam maximum 32 fő lehet.

2020. évi eredmények

A diákok összesen 2 483 200 pontot gyűjtöttek a használt mobiltelefonok és e-kütyük összegyűjtésével, ami azt jelenti, hogy 12 416 db mobiltelefon és e-kütyü gyűlt össze az időszak alatt. Ezek mellett 3 390 500 pontot gyűjtöttek a diákok a használt elemmel, ami azt jelenti, hogy elképesztő mennyiségű, azaz 33 905 kg elemet hasznosíthatunk újra.

Összesítve 5 873 700 GyűjtőPontot gyűjtöttek a diákok és ezzel rengeteg hulladék kerül majd újrahasznosításra. A szelektív gyűjtés jóvoltából, a pontokból vásárolt facsemetékből Földünk 59 fával gazdagodik 2021 tavaszán.

A verseny lezárását követően legkésőbb pár nappal végleges, ellenőrzött toplista mutatja majd a nyerteseket.

Baranya

Bács-Kiskun

Békés

Borsod-Abaúj-Zemplén

Budapest

Csongrád

Fejér

Győr-Moson-Sopron

Hajdú-Bihar

Heves

Jász-Nagykun-Szolnok

Komárom-Esztergom

Nógrád

Pest

Somogy

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Tolna

Vas

Veszprém

Zala