A kiválasztott 21 iskola és a kapcsolattartó tanáraik bevonásával egy országos jógyakorlat hálózat épült ki, amelynek köszönhetően nagy mértékben fejlődhet a hazai pénzügyi oktatás az általános iskolákban. A pedagógusok részére rendszeres szakmai fórumok kerülnek megtartásra, a rendezvényeken szakértő előadók, tanártársak és a program szervezői osztják meg egymással a pénzügyi oktatás jógyakorlatait. A létrejött hiánypótló és egyedi országos hálózat hatékony megoldást kínál a pénzügyi oktatás népszerűsítésére. Minden megyében jelen vagyunk, évente összesen 7 fórum kerül megrendezésre a 21 Tudáscsere Központ Iskola szervezésében (19 megye, Buda és Pest), a megyei BankVelem Tudáscsere Központ találkozók online formában valósulnak meg, minden pedagógus hasznos információkhoz juthat majd a pénzügyi ismeretek oktatásának hazai lehetőségeivel kapcsolatban.

A megyei fórumokon különféle tartalmas előadásokat hallhatnak a jelenlévő pedagógusok. Bemutatásra kerülnek a BankVelem, a Digitális Diákszéf és a Pénzmúzeumban rejlő lehetőségek is. A fórumokat rutinos, gyakorlott pedagógusok tartják, akik saját tapasztalatból merítve mesélnek, osztják meg jógyakorlataikat és eredményeiket a pénzügyi oktatás terén. A fórumokra meghívást kapnak a megyében található iskolák pedagógusai, a Pedagógiai Oktatási Központok, illetve a sajtó munkatársai is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szívesen csatlakozna a megyéjében tartandó fórumra, úgy a megyei vezető pedagógusnál, az alább található elérhetőségen tud jelentkezni.

 

A 2023-as őszi fórumok időpontjait szeptembertől jelenítjük meg az oldalon.