PontVelem Okos Program - több tízezer diák már használja

Kedves Látogató!

Köszönjük, hogy meglátogattad weboldalunkat és programunkat, melyet sok szeretettel és odafigyeléssel igyekeztünk fejleszteni, és a figyelmetekbe ajánlani.  Nézd meg, hogy az M2 gyerekhíradóban hogy mutatták be programunkat:

Ez a kezdeményezés a gyerekek és az általános iskolák részére szóló program.

A Pontvelem Okos programnak köszönhetően az iskolákban nagyon sikeres a használt elemek, mobiltelefonok, e-kütyük és alu-dobozok szelektív gyűjtése.  Elindítottuk a BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztő programot, ami szervesen ráépül a jelenlegi pontgyűjtésre. A munkaalapú társadalmi modellnek megfelelően játékos környezetben arra tanítjuk a diákokat, hogy az elvégzett munkával megkeresett jövedelmet nem feltétlenül kell azonnal elkölteni, hanem érdemes vele gazdálkodni, takarékoskodni, sőt akár nemes célra is fel lehet ajánlani. A BankVelem programban az alapvető pénzügyi, banki ismereteket játékos formában, de valós környezetben sajátítják el a gyermekek.

A programban a gyerekek a visszagyűjtött használt elemekért, akkumulátorokért, használt mobiltelefonokért, e-kütyükért és alu-dobozokért és későbbiekben egyéb - az iskolák területén gyerekek által gyűjthető - szelektív hulladékokért a Pontvelem.hu oldalon pontokat kapnak, amelyekkel pénzügyi ismereteiket bővítve gazdálkodhatnak a Pontbankban, illetve ezeket a pontokat később ajándékokra válthatják be a weboldalunkon található PontBoltban.

A PontVelem programban az elmúlt években közel 1000 regisztrált általános iskola vett részt, a diákok száma megközelítette a 30 ezret és a számuk folyamatosan és dinamikusan nő. Tavaly a diákok és szüleik 75 tonna használt elemet és 45 ezer használt mobiltelefont gyűjtöttek össze! Az év során 13 ezer ajándékot juttatunk el az iskolákba, az éves versenyek díjai 8 kategóriában 2,5 millió Ft-ra rúgtak, amiből a nyertes iskolák jelentős fejlesztéseket végezhettek el. A tanév során 15 iskola nyertes diákjai juthattak el egy egynapos kirándulás keretében a Samsung high-tech gyárába és okos osztályába. A legutóbbi nyáron közel 200 diákunk vett részt a PontVelem Erzsébet táborokban, 10 nyertesünk egy élményekkel teli bakonyi Kétnyelvű Kalandtáborban nyaralt egy hétig.

A gyerekek a gyűjtést egyénenként és általuk létrehozott csoportokban is végezhetik, de megtehetik ezt osztályok, nagyobb iskolai közösségek is. Ezen felül a gyerekek, csoportok és az iskolák is versenyeznek, hogy ki gyűjtött egy tanéven belül a legtöbbet. A legjobbakat külön díjakkal jutalmazzuk. Valamint lehetőségeinkhez mérten honoráljuk a közreműködő pedagógusok segítő, koordináló tevékenységét is.

Az oldalon a gyerekek különböző feladatokért, játékokért külön pontokat is kaphatnak, ami szintén ajándékokra válthatóak.

A Pontvelem.hu-n fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek folyamatosan pozitív és fejlesztő visszajelzéseket, üzeneteket kapjanak a környezet megóvásával és a tudatos fogyasztással kapcsolatos témákban. Ezen felül a gyerekek egyéni pontgyűjtőszámlája remek eszköz lehet arra, hogy ennek kereteit bővítve és kihasználva felkészíthessük őket a pénzügyi és banki ismeretek gyakorlati, de játékos keretek közötti alkalmazására.

Tevékenységüket támogatók és szponzorok segítségével tartjuk fönn, a működéshez semmilyen állami vagy önkormányzati forrás nem áll rendelkezésünkre. Szívesen veszünk bármilyen szakmai vagy egyéb szellemi, és persze pénzügyi együttműködési kezdemenyézést minden olyan szervezettel, vállalkozással, mely céljait és szándékait tekintve közös felületeket mutat a Pontvelem Kft. munkatársainak értékrendjével és célkitűzéseivel.

Reméljük, hogy együtt tehetünk még többet fenntartható fejlődésünkért!

Megköszönjük a figyelmet és hasonlóan jó érzésekkel járó sikeres munkát, játékot kívánunk!

 

A Pontvelem.hu csapata

 

Kapcsolat:

Pontvelem Nonprofit Kft.
H-2092, Budakeszi, Kagyló utca 1-3.
pontvelem@pontvelem.hu
www.pontvelem.hu